Etusivu / MotoGP / 356,5 km/h – DesmoDovi kaunisteli kahdesti huippunopeusennätystä Mugellossa
Andrea Dovizioso korjaili Mugellossa kahteen otteeseen MotoGP-luokan huippunopeusennätystä. Kuva: Ducati Corse

356,5 km/h – DesmoDovi kaunisteli kahdesti huippunopeusennätystä Mugellossa

Ducatin Andrea ”DesmoDovi” Dovizioso takoi MotoGP-luokan uudeksi huippunopeusennätykseksi lukemat 356,4 km/h Italian osakilpailun toisessa harjoituksessa perjantaina Mugellossa. Dovizioson ennätys ei kuitenkaan kauaa ehtinyt vanheta, sillä hän pisti sunnuntain kisassa vielä piirun verran paremmaksi.

Dovizioso taiteili ennätyksen osalta Mugellon huippunopean radan 1141 metrin mittaisella suoralla vähän vastaavaan tyyliin, kuin legendaarinen venäläinen seiväshyppääjä Sergei Bubka aikoinaan. Katapultti korjaili ME:tä sentin kerrallaan ja poimi kisajärjestäjiltä kylmän laskelmoivasti muhkeat bonukset talteen.

Italian GP:ssä toiseksi sijoittuneelle Doviziosolle ei tiettävästi huippunopeus-ME:stä bonuksia irronnut, mutta työ tältä osin oli hänelle tyypillisesti viimeisen päälle tarkkaa: kisassa lukemat 356,5 km/h.

Tuo ennätys pitää pintansa takuuvarmasti tämän kauden loppuun, sillä kalenterista ei löydy enää vastaavaa paikkaa sen korjailemiseen. Ensimmäinen, joskin hento tilaisuus siihen tarjoutuu kauden 2019 avaavan Qatarin GP:n estradilla Losailissa.

Dovizioson rinnalla ajaa tuolloin uusi tallikaveri, eli Ducatin Pramac-tiimistä Jorge Lorenzon tilalle siirtyvä Danilo Petrucci. Lorenzo puolestaan painelee silloin Marc Marquezin rinnalla Hondalla.

– Sanomattakin on selvää, että pääsy osaksi tehdastiimiä on unelmieni täyttymys, Petrucci hehkuttaa Ducatin tiedotteessa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

356,4 km/h – MotoGP-luokassa syntyi uusi huippunopeusennätys Mugellossa

Katso myös

KTM:n MotoGP-tiimille lisää murheita – Espargaro loukkaantui Tshekin GP:ssä

KTM:n MotoGP-luokan tiimiä koetelleen kovalla kädellä. Mika Kallio on pitkään sivussa polvileikkauksen jäljiltä ja nyt …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *