Etusivu / Moto3 / Valitse suomalaistiimi, jos haluat voittaa maailmanmestaruuden!
Sandro Cortese saavutti viime viikonvaihteena Supersport-luokan maailmanmestaruuden Kallio Racingin riveissä. Se oli Corteselle jo toinen mestaruus suomalaistallissa. Se ensimmäinen (kuva) irtosi vuonna 2012 Moto3-luokassa ja Ajo Motorsportin väreissä Malesian Sepangissa. Kuva: Ajo Motorsport

Valitse suomalaistiimi, jos haluat voittaa maailmanmestaruuden!

”If you want to win, hire a Finn” – näinhän se legendaarinen moottoriurheilun lausahdus kuuluu. Ratamoottoripyöräilyssä on tullut nyt kuitenkin todistettua, että homma toimii mallikkaan upeasti myös toiseen suuntaan. Valitse suomalaistiimi, jos haluat voittaa maailmanmestaruuden!

Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttaneen Aki Ajon miltei pettämätön pelisilmä on poiminut vuosien saatossa Ajo Motorsportin riveihin muutaman sellaisen kuljettajan, joiden potentiaaliin välttämättä muut tiimit ole tahtoneet uskoa.

Yksi heistä on iästään huolimatta jo todella pitkän uran road racingin parrasvaloissa painanut saksalainen Sandro Cortese, 28.

Ajo luotti ja uskoi aikoinaan sataprosenttisesti Corteseen, eikä suinkaan suotta. Moto3-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2012 saavuttanut Cortese puhkesi taidollisesti, vauhdillisesti ja ennen kaikkea henkisesti täyteen kukkaansa ”Ajon akatemiassa”.

Cortese oppi aikoinaan ja joskus kyyneleetkin silmissä Ajon tallissa, miten töitä tulee paiskia tinkimättömästi ja aina sata lasissa vaikeimpinakin hetkinä mottona ”periksi ei anneta koskaan”. Aki Ajo jalosti Cortesesta huippukuljettajan, mistä saksalainen on ikuisesti kiitollinen.

Cortese saa nyt osoittaa jo tuplasti kiitollisuuttaan Suomen suuntaan vuorostaan Supersport-luokan maailmanmestaruuden muodossa.

Ei, ei Cortesesta olisi tullut koskaan tuplamestaria, jos Kallio Racingin pomo Vesa Kallio ja hänen veljensä Mika eivät olisivat luottaneet saksalaiseen kuin vuoreen. Yhteistyökumppaneiden haaliminen hurjalla kiireellä ”projekti-Cortesen” taakse oli kaikkea muuta kuin helppo homma, mutta sekin hoidettiin tyylikkäästi maaliin.

Ilman tuota luottamusta ja panostusta Cortesen kilpaura huipulla olisi saattanut tulla tiensä päähän. Cortese hääräisi tällä hetkellä hyvinkin todennäköisesti MotoGP-varikoilla mikrofoni kädessään ja Eurosportin kommentaattorina. Roolissa, jossa supliikkimies Cortese on toki jo siinäkin ehtinyt esittää laadukkuutensa.

Cortesen ura jatkuu ensi kaudella suurella todennäköisyydellä Superbike-luokan MM-sarjassa, mutta ei hätää: Kallio Racingiin on maailmanmestaruuden myötä taatusti tunkua timanttisista kuljettajista. Huipputalli ja sillä siisti.

Vesa Kallio, tästä on hyvä jatkaa tallipomona Aki Ajon viitoittamalla tiellä.

Kallio Racingin ja Sandro Cortesen juhlaa. Kuva: Philippe Damiens

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *