Etusivu / Moto3 / Uusi tiimipomo linjasi Pulkkisen tavoitteet seuraaviin kisoihin
Uusi tiimipäällikkö Florian Prüstel (vas.), Patrik Pulkkinen ja Niklas Ajo (oik.). Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Uusi tiimipomo linjasi Pulkkisen tavoitteet seuraaviin kisoihin

Patrik Pulkkista ja Jakub Kornfeilia ajattavan Peugeot MC Saxoprintin nokkamies Florian Prüstel, 28, kokee tulikasteensa tiimipäällikkönä kovimmassa mahdollisessa paikassa, eli kotiyleisön edessä tulevana viikonvaihteena Saksan Sachsenringillä. MotoGP-sarjan puolimatkan krouviin kurvailtaessa lähtöasetelmista ei ole varaa tinkiä piiruakaan: tulostason on kohennuttava.

Sunnuntaina Hollannin TT:ssä Terrell Thieniltä tiimipomon vastuun ottanut Prüstel ei sorru korulauseisiin. Kausi on kulkenut alakanttiin ja sillä siisti – olkoonkin, että sarjasta tämän kauden jälkeen vähin äänin poistuva Mahindra-pyörä kalpenee kilvailukyvyltään Hondalle ja KTM:lle.

Kokokenut Kornfeil ajoi Assenissa 17:nneksi ja oppivuotta vetävä Pulkkinen 22:nneksi.

– Lähtöruutumme olivat hyvät, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä. Jakub otti hyvän startin ja pystyi ohittamaan pari kuljettajaa, mutta hävisimme edelleen aivan liikaa suoravauhdeissa, sivaltaa Prüstel Mahindran nimeä mainitsematta.

Saksalaisvetoinen tiimi on pyytänyt Mahindralta kauden mittaan päivityksiä, mutta mitään ei tunnu tältä osalta tapahtuvan. Mahindra on jäänyt polkemaan kehityksen kannalta tietoisesti paikallaan tehtyään Asenissa julkaistun vetäytymispäätöksen jo ajat sitten. Sporttipuolen panostus painottuu jatkossa yksinomaan sähköformuloihin.

On selviö, että tasollisesti ja todistetusti podiumedellytykset omaava Kornfeil sekä rookie Pulkkinen kärsivät tästä, mutta kumpikaan ei ole sortunut missään vaiheessa piiloutumaan Mahindran vaisun kilpailukyvyn taakseen.

Varsinkaan Pulkkisella ei ole ollut tähän toisaalta edes mitään syytä. Nuorukaisen MotoGP-sarjaan junaillut Aki Ajo totesi jo viime syksynä, että on käytännössä aivan sama, millaisella pyörällä Pulkkinen ensimmäisellä MM-kaudellaan kilpailee. Pääasia on, että hän yleensäkin kilpailee ja ammentaa oppia parhaansa mukaan.

Tuota opin kauhomista myös Prüstel korostaa pitäen varsinaiset sijoitustavoitteet edelleen taka-alalla.

– Odotuksemme Patrikin osalta Assenissa eivät oikein kohdanneet. Tiesimme, että muutama kova kuski tulee ohittamaan hänet kilpailun alussa, mutta toivoimme, että Patrik pysyy ryhmässä ja hankkii sitä kautta edelleen lisää kokemusta, Prüstel muotoilee.

Mitkä sitten ovat odotukset ja tavoitteet Pulkkisen osalta sarjan kesätauon alla ja välittömästi sen jälkeen?

– Meidän pitää tehdä yhä lisää töitä sen osalta, että Patrik pystyy parantamaan kierrosaikojaan myös kisoissa. Se on se meidän tavoitteemme seuraavissa kisoissa. Ensi viikonvaihteessa on siis edessä kotikisa Sachsenringillä. Haluamme ehdottomasti saavuttaa molempien kuljettajien osalta parempia tuloksia kotiyleisön edessä, painottaa Prüstel.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Pulkkisen tiimipomo vetäytyy tehtävästään

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *