Etusivu / Moto3 / Tätä lahjakkuutta ei ole varaa hukata! – Patrik Pulkkinen on yhä ilman ajopaikkaa kaudeksi 2018
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint

Tätä lahjakkuutta ei ole varaa hukata! – Patrik Pulkkinen on yhä ilman ajopaikkaa kaudeksi 2018

Moto3-luokan MM-sarjassa viime kaudella debytoineen Patrik Pulkkisen, 16, nykyinen tilanne on sananmukaisesti hälyttävä suomalaisen ratamoottoripyöräilyn tulevaisuuden kannalta katsottuna. Pulkkinen on yhä ilman minkäänlaista ajopaikkaa ensi kaudeksi ja intohimoisesti lajiin suhtautuvalla talentilla on pahimmassa tapauksessa edessään välivuosi.

Pulkkisen vauhti ei viime kaudella Moto3-luokassa päätä huimannut, mutta ei häntä sen vuoksi voi teilata. Hän ajoi maailman parhaimpien joukossa. Kyllä, vuoden liian aikaisin, mutta samalla kuin tilauksesta Kymiring-projektin eräänlaisena lähettiläänä siinä kuin Mika Kalliokin.

Toisaalta selittelyihinkään ei ole varaa sortua, mutta eivät Pulkkisen lähtökohdatkaan olleet mitenkään ruusuiset: rookie-kausi, paljon uusia ratoja ja kaiken lisäksi pyörä (Mahindra/Peugeot) porukan pohjasakkaa.

KTM:n kalustoon vaihtanut saksalaistiimi Prüstel GP ajautui kuitenkin sponsorien painostuksessa väistämättömän ratkaisun eteen viheltämällä Pulkkisen kahden vuoden mittaisen sopimuksen poikki.

Tulos tai ulos. Kylmää, kovaa, mutta ei suinkaan ainutkertaista peliä ratamoottoripyöräilyn kirkkaimmissa parrasvaloissa. Ei edes näiden teinipoikien osalta.

Pulkkisen lahjakkuutta kukaan ei voi kuitenkaan kyseenalaistaa. Hän on osoittanut sen käytännössä niin Moriwaki Cupissa, Red Bull Rookies Cupissa, kuin myös välähdyksittäin Moto3-luokan MM-sarjassa.

Pulkkisen kaltaisia rr-talenttaja ei tosiaankaan kasva joka oksalla, eikä varsinkaan Suomessa.

Olisi sääli, enemmänkin kuin sääli, jos Pulkkisen ura ottaisi välikauden muodossa takapakkia kenties juuri siinä tärkeimmässä kehitysvaiheessa. Ja nyt ei tosiaankaan puhuta MM-sarjasta, vaan jostain muista kv. kekkereistä, tai vähintäänkin SM-sarjasta.

GPuutisten saamien tietojen mukaan Pulkkiselle yritetään koko ajan järjestää rahoitusta ja ohjelmaa ensi kaudeksi, mutta juuri nyt tilanne on siltä osin miltei syväjäässä.

No, tässä villiäkin villimpi yksittäinen heitto Pulkkisen mentorille, merkittävimmälle tukijalle ja myös junioripuolella suomalaisen ratamoottoripyöräilyn eteen mittaamattoman arvokasta työtä tehneelle Aki Ajolle:

Miten olisi, jos ”Postman” Pulkkiselle järjestyisi yksi villin kortin GP vaikkapa KTM:n kotikisassa Red Bull Ringillä?

Voi vaikuttaa hurjalta, kenties mahdottomalta, mutta silti niin kiehtovalta ajatukselta.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *