Etusivu / Moto3 / Suomalaistallin ”jättiläinen” joutuu vaihtamaan luokkaa kokonsa vuoksi
Ajo Motorsportin Bo Bendsneyder on 185-senttisellä varrellaan ja pitkillä raajoillaan jo liian iso jässikkä pienen Moto3-pyörän selkään. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallin ”jättiläinen” joutuu vaihtamaan luokkaa kokonsa vuoksi

MotoGP-sarjassa isosta koosta ja pitkistä raajoista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Iso mies pienen pyörän selässä on usein vauhdillisesti kestämätön yhtälö viimeistään sillä tasolla, kun kärjessä kapinoidaan tuhannesosasekuntien eroin.

Vuoden 2015 Red Bull Rookies Cupin mestarina Moto3-luokan MM-sarjaan suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä noussut Bo Bendsneyder on malliesimerkki tästä.

Tallipäällikkö Aki Ajo ja Bendsneyder joutuvat hyvästelemään toisensa tämän kauden ja kahden vuoden yhteisen taipaleen jälkeen myös siksi, että 18-vuotias hollantilainen on yksinkertaisesti liian pitkä kuljettaja pienen Moto3-luokan pyörän puikkoihin.

Kateissa olleen itseluottamuksensa löytänyt Bendsneyder on puhjennut parissa viimeisessä kisassa vauhdilliseen kukkaansa ja venynyt siinä samalla vaivihkaa jo 185-senttiseksi pikkuluokan ”jättiläiseksi”. Bendsneyderillä alkaa olla jo miltei toivoton tehtävä sovittaa itseään ahtaiden katteiden taakse, mistä kello ei tietenkään pidä suorille kiihdytettäessä.

Bendsneyderille olisi ollut vielä yksi kausi lisää paikallaan motokolmosissa, mutta manageri Arie Molenaar tekee nyt pakonsaleman ratkaisun etsimällä suojatilleen paikkaa Moto2-luokasta ja sen myötä isomman pyörän selästä.

”Bad Boy #64” oli jo vahvasti tyrkyllä Dynavolt Intact GP:n riveihin, mutta se pesti menikin Xavi Viergelle. Nyt neuvotteluja käydään vuorostaan Tasca Racingin ja Tech 3-tiimin kanssa.

Niin, ja palataan vertailun vuoksi vielä niihin kuljettajien mittoihin.

MotoGP-sarjan suomalaiskuljettajista Mika Kalliolla on pituutta 165 senttiä ja Patrik Pulkkisella sentin verran enemmän. Koko sarjan pisin kuljettaja on MotoGP-luokassa kilpaileva 191-senttinen Loriz Baz.

Kuninkuusluokkaa hallitsevana mestarina johtava Marc Marquez on 168-, kovaa kyytiä kohti Moto3-mestaruutta painava Joan Mir 175- ja Moto2:hta hallinnut Franco Morbidelli 176-senttinen.

Katso myös

Aki Ajo pilke silmäkulmassaan: ”Vanhalla miehelläkin tasaisuus on valttia”

Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttanut Aki Ajo täyttää tänään 50 vuotta. Ajo Motorsportin suuresti arvostettu …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *