Etusivu / Moto3 / Pulkkisen tiimillä katastrofaalinen aika-ajo – taktiikkakin pahasti pielessä
Patrik Pulkkinen (4) ja tiimikaveri Jakub Kornfeil (84). Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/F.Kirn

Pulkkisen tiimillä katastrofaalinen aika-ajo – taktiikkakin pahasti pielessä

Britannian GP:n aika-ajo merkitsi Patrik Pulkkista sekä Jakub Kornfeilia ajattavalle ja tällä kertaa taktiikassaan totaalisesti tunaroineelle Peugeot MC Saxoprint-tiimille synkkääkin synkempää painajaista. Pulkkinen jätettiin viimeiseksi, eli sijalle 33 ja Kornfeil oli 31:s.

Moto3-luokan paalupaikan kuittasi nimiinsä kokenut, ensi kaudella motokakkosiin siirtyvä Romano Fenati, joka kukisti sarjaa ylivoimaisesti jotavan Joan Mirin 0,116 sekunnilla. Fenati viimeisteli lukemat 2.12,846.

Pulkkisen ero kärkeen oli 3,942 sekuntia. Kornfeil oli reilut kahdeksan kymmenystä Pulkkista kiireisempi. Kaksikko jätettiin hännille myös huippunopeustilastossa, joka sekin kertoo jotain masentavaa nykyisestä Mahindra-pyörästä.

– En voi tietenkään olla tyytyväinen tämän päivän aika-ajoon. Aloitin käytetyillä renkailla, joiden kanssa minulla oli paljon ongelmia. Fiilis oli paljon parempi ja vauhtikin alkoi olla enemmän kohdallaan renkaat vaihdettuamme. Lopussa minut sitten kutsuttiin vielä ohjeistukseen ratavarikolle, joten menetin nopean kierroksen. Olen erittäin pettynyt tähän viimeiseen sijaan, koska olen varma, että minulla olisi ollut mahdollisuudet parempaan, Pulkkinen viittaa hukattuun kierrokseen.

Kornfeil antoi hänkin palaa itseään ja tiimiään säästelemättä synkän session jälkeen.

– Olen täysin pettynyt tähän aika-ajoon, eikä taktiikkammekaan ollut onnistunut. Kaikki sujui hyvin aamun harjoituksessa kostealla radalla, mutta kuivalla vaikeuksia oli todella paljon. Tarvitsemme tällä pyörällä imuapua todella kovaan kierrokseen, mutta sitä ei löytynyt. Huomenna on edessä tosi rankka kisa, joten jotain nyt pitäisi löytyä avuksi hyökkäykseen, pudotteli Kornfeil.

Tiimipäällikkö Florian Prüstel ei kaunistellut piiruakaan sysimustaa tilannetta.

– Katastrofaalinen aika-ajo. Tällä kertaa taktiikka oli suurin ongelmamme. Tarvisimme vetoapua, mutta emme löytäneet sitä. Jälkikäteen ajatellen meidän olisi pitänyt valita erilainen taktiikka. Patrik ajoi ihan hyvin, mutta hän tuli nopealla kierroksella ratavarikolle sen sijaan, että olisi ajanut sen loppuun. Hän menetti yhden nopean kierroksen ja se on erittäin kova pettymys, totesi Prüstel.

Ajon tiimin molemmat
kuskit kympin sakissa

Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajista Niccolo Antonelli oli viides ja viime vuonna Britannian GP:ssä kolmanneksi ajanut Bo Bensdneyder seitsemäs 0,620 ja 0,732 sekunnin eroilla Fenatiin.

Antonelli sivusi kauden toistaiseksi parasta aika-ajosijoitustaan. Hän oli viides myös avaus-GP:ssä Qatarissa.

– Ajoin lähes täydellisen kierroksen. Olen tyytyväinen pyörään ja siihen, miten tämä aika-ajo sujui. Toivottavasti myös kisa ajetaan vastaavissa olosuhteissa, vinkkasi sadekeliä karttava Antonelli.

Bendsneyder alleviivasi tasaisuuttaan.

– Ajoin useamman kierroksen 2.13:n pintaan. Odotin ehkä vähän enemmän viimeiseltä kierrokselta, mutta aika-ajossa tarvitaan aina myös ripaus onnea ja sitä meillä ei ollut tänään. Kisavauhti ja taistelutahto ovat kuitenkin kohdallaan, Bendsneyder vahvistaa.

Pasinille kolmas paalu
putkeen Moto2-luokassa

Red Bull KTM Ajo-tiimin Moto2-luokan kuljettajat eivät yltäneet tällä kertaa aivan vastaaviin sijoituksiin. Miguel Oliveira päätyi motokakkosten aika-ajossa kahdeksanneksi ja Brad Binder 20:nneksi.

Paalupaikalle pauhasi jo kolmannen kerran peräkkäin Mattia Pasini ajalla 2.06,572.

Pasinin rinnalta eturivin paikat nappasivat Alex Marquez ja sarjaa johtava Franco Morbidelli. Marquez jäi pohjista 0,222 ja Morbidelli 0,245 sekuntia.

Oliveiran eroksi Pasiniin kirjattiin 0,552 sekuntia. Oliveira oli miltei yhdeksän kymmenystä Binderiä nopeampi.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *