Etusivu / Moto3 / Pulkkisen pyörä hyytyi mystisesti kesken parhaan iskun – ”Ihan hyvä kisa silti”
Patrik Pulkkinen oli kaikesta huolimatta varsin tyytyväinen kisaansa Silverstonessa. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/GP-Fever.de/F. Kirn

Pulkkisen pyörä hyytyi mystisesti kesken parhaan iskun – ”Ihan hyvä kisa silti”

Patrik Pulkkinen päätyi Silverstonen dramaattisessa Moto3-luokan kisassa 24:nneksi. Parempaankin oli olemassa kaikki saumat, mutta Peugeot MC Saxoprint-tiimin pyörä hyytyi mystisesti hetkeksi keskelle suoraa.

– Johdin ryhmääni, kun pyörässä ilmeni ongelma. Se vain pysähtyi keskelle suoraa ja muut kuljettajat ohittivat minut, ihmetteli Pulkkinen tapahtunutta.

Tiimipäällikkö Florian Prüstel oli luonnollisesti hänkin harmissaan nuorukaisen kohtaamasta teknisestä takaiskusta.

– Harmi, sillä ilman tuota Patrik olisi saattanut yltää 24. sijaa korkeammalle.

Pulkkinen näki positiivisena kaverina kuitenkin kisassa myös paljon hyvää – syystäkin.

– Olen itse asiassa varsin tyytyväinen kisaani. Pystyin parantamaan kierrosaikoja tuntuvasti vapaisiin harjoituksiin verrattuna ja ajoin myös vahvasti ryhmässä. Tuon teknisen takaiskun jälkeen oli tosin hankalaa jatkaa taistelua.

– Tuntumassani ajaneet kuljettajat leikkasivat shikaanin saavuttaakseen ryhmän uudelleen. He saivat siitä tietenkin rangaistuksen ja minä olin ainoa kuljettaja, joka ei sortunut siihen, Pulkkinen viittaa oikomiseen.

Katso myös

Aki Ajo pilke silmäkulmassaan: ”Vanhalla miehelläkin tasaisuus on valttia”

Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttanut Aki Ajo täyttää tänään 50 vuotta. Ajo Motorsportin suuresti arvostettu …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *