Etusivu / Moto3 / Pulkkiselta lähti hiuksetkin Barcelonassa! – ”Ei kovinkaan mallikas kisa”
Patrik Pulkkisen hiustyyli näyttää Katalonian GP-viikonlopun jäljiltä tällaiselta. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Pulkkiselta lähti hiuksetkin Barcelonassa! – ”Ei kovinkaan mallikas kisa”

Patrik Pulkkinen, 16, joutui tyytymään sijaan 27 helteisessä Barcelonassa ajetussa Moto3-luokan kauden seitsemännessä MM-osakilpailussa. Hiustyyliään radikaalisti mentorinsa Niklas Ajon toimesta Kataloniassa muuttanut Pulkkinen ei ollut alkuunkaan tyytyväinen tulokseen.

– Ei kovinkaan mallikas kisa. Edessäni ajaneet kaverit menivät kisan alussa todella kovaa ja ajoin kahden kierroksen taistelun jälkeen hieman leveäksi. Ryhmään syntyi heti pieni ero ja kadotin sen jälkeen näköyhteyden siihen. Ja sitten menetin vielä rytminikin, kertoi voittajasta reilun minuutin jäänyt Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuski harmissaan.

Niin ja mikä sitten on tarina tuon uuden hiustyylin takana?

– Sanoin joskus Niklakselle, että ajan hiukseni, jos koulutodituksen keskiarvo nousee yli 8:n. Se oli vähän yli kahdeksan ja Niki muisti puheeni. Hän ne hiukset sitten leikkasi täällä Barcelonassa, naureskelee Pulkkinen.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa.

– Hyvillä fiiliksin Asseniin. Se on rata, jonka tunnen tästä sarjasta ehdottomasti parhaiten.

Katalonian GP:n voittoon motokolmosissa viiletti sarjaa johtava Joan Mir, joka teki loisteliaan tuplaohituksen päätöskierroksella.

Ensi kaudeksi Moto2-luokkaan ja Marc VDS-tiimiin tänään julkistetun sopimuksen myötä siirtyvä Mir kukisti toiseksi ajaneen Romano Fenatin 0,191 sekunnilla. Paalupaikkatehtailija Jorge Martin päätyi kolmanneksi 0,279 sekuntia voittajasta.

Tallipäällikkö Ajo: ”Ihan
positiivinen viikonloppu”

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Niccolo Antonelli oli 11:s ja Bo Bensdneyder 15:s 2,088 ja 17,089 sekunnin eroilla Miriin.

– Tämä oli ihan positiivinen viikonloppu. Mugello ei ollut meille mitenkään helppo, mutta pyörään tehdyt muutamat muutokset ja työskentely kuljettajien kanssa osoittivat selkeää edistystä. Niccolo teki tasaisen lujasti töitä koko viikonlopun ja vaikka sijoitus ei ollutkaan paras mahdollinen, niin ero voittajaan ei ollut suuri, alleviivaa Ajo.

Bensdneyderin kisa sen sijaan painui penkin alle MM-pisteestä huolimatta.

– Ikävä kyllä Bo’n kisa ei ollut niinkään hyvä, vaikkakin hän pystyi parantamaan vähän loppua kohden. Uskon että seuraava GP ja hänen kotikisansa Hollannissa sujuu jo paljon paremmin.

Ajon joukot ajavat Katalonian GP:n jatkoksi vielä tärkeät testit Montmelon radalla.

– Nyt on jo aika alkaa keskittyä tuleviin kahteen testipäivään. Tulemme kokeilemaan silloin kaikkea mahdollista, suunnittelee Ajo.

Niccolo Antoneli. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Bo Bendsneyder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

 

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *