Etusivu / Moto3 / Pulkkiselle pedataan paikkaa junioreiden MM-sarjaan – nuorukainen ei kilpaile näillä näkymin kaudella 2018 MotoGP-sarjassa
Patrik Pulkkinen ja hänen datainsinöörinään saksalaistiimissä toimiva Niklas Ajo. Kaksikon välistä kurkkaa tiimipäällikkö ja PrüstelGP:n toimitusjohtaja Florian Prüstel. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/F.Glänzel/F. Kirn

Pulkkiselle pedataan paikkaa junioreiden MM-sarjaan – nuorukainen ei kilpaile näillä näkymin kaudella 2018 MotoGP-sarjassa

Patrik Pulkkisen, 16, taival on jäämässä tällä erää yhden kauden mittaiseksi Moto3-luokan MM-sarjassa. MotoGP-sarjan nuorimmalle kuljettajalle pedataan ensi kaudeksi paikkaa CEV Repsol-sarjaan, jossa hän ajaisi Moto3-luokan junioreiden maailmanmestaruudesta.

Aki Ajo järjesti Pulkkiselle viime syksynä kahden vuoden mittaisen sopimuksen saksalaiseen Peugeot MC Saxoprint-tiimiin ja Moto3-luokan MM-sarjaan.

Vielä muutama viikko sitten vaikutti siltä, että Pulkkisen ura jatkuu PrüstelGP:ssä, jonka nykyinen ja sarjan ehdottomasti huonoin pyörä Mahindra vaihtuu huomattavasti kilpailukykyisempään KTM:ään ensi kaudella.

Rookie-kuljettaja Pulkkisen odotetettiin saavan tilaisuutensa näyttää todelliset kyntensä KTM:n puikoissa ja italialaiskuski Marco Bezzecchin rinnalla, mutta toisin kävi.

Ingo Prüstelin omistama ja hänen poikansa Florianin johtama tiimi julkisti Aragonin GP:n jälkeen solmineensa ensi kauden kattavan jatkosopimuksen tshekkikuski Jakub Kornfeilin kanssa. Veto oli yllättävä, sillä Moto2-luokasta paikkaa kytänneen Kornfeilin tarun loppumista PrüstelGP:ssä ehdittiin pitää jo täysin varmana.

Pulkkisen tulostaso ei ole ensimmäisellä MM-kaudella päätä huimannut, mutta toisaalta ei häneltä ainakaan vielä sarjan kynnyksellä ihmeitä odotettukaan. Tiimi korosti tuolloin, että Pulkkinen saa ajaa paineitta oppivuotta, hänelle annetaan aikaa kehittyä ja tuloksia aletaan odottaa sitten lähinnä kaudella 2018.

Kärsivällisyys kuitenkin petti ja painostus sponsoripuolelta tiimin suuntaan ajoi ainakin osittaisen sopimusrikon edelle.

– Spronsorimme Saxoprint ei ole ollut tyytyväinen Pulkkisen suorituksiin ja KTM halusi kaksi vahvaa kuljettajaa meille. Toivomme nyt, että Marco Bezzecchi pystyy puskemaan Jakubia, jotta tämä palaisi ensi kaudella entiseen iskuunsa, PrüstelGP:n toimitusjohtaja ja tiimipäällikkö Florian Prüstel muotoilee Speedweekille.

PrüstelGP:llä on silti yhä velvoitteensa Pulkkista ja tätä manageroivaa Aki Ajoa kohtaan. Siitä on kiistattomasti mustaa valkoisella ja asia voitaisiin viedä tietysti myös muiden tahojen päätettäväksi, mutta moinen ja taatusti pitkä prosessi ei palvelisi ketään, eikä varsinkaan Pulkkista.

– Tutkimme nyt yhdessä Pulkkisen managerin Aki Ajon kanssa ratkaisua sen osalta, miten suomalaisnuorukainen voitaisiin lähettää vuodeksi CEV Repsol juniorisarjaan kokemusta hakemaan ennen paluuta varsinaiseen MM-sarjaan, Prüstel toteaa.

Epäilemättä tilanteeseen tulee tavalla tai toisella puuttumaan myös sarjaa hallinnoiva Dorna, joka haluaa suomalaisia vetonauloja KymiRingin kauden 2019 kisaan. Mika Kallion lisäksi tältä osin vahvimmin tapetilla on nimenomaan Pulkkisen nimi.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *