Etusivu / Moto3 / Pulkkiselle MM-uran paras aika-ajosijoitus – Ajon tiimille kakkosruutu
Patrik Pulkkisen tyylinäyte legendaariselta Assenin radalta. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Pulkkiselle MM-uran paras aika-ajosijoitus – Ajon tiimille kakkosruutu

MotoGP-sarjan nuorimman kuljettajan Patrik Pulkkisen, 16, vauhti nousee lupaavasti.

Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuljettaja saavutti lyhyen MM-uransa tähän mennessä parhaan aika-ajosijoituksen päätymällä Moto3-luokassa 20:nneksi Assenin märällä radalla Hollannissa.

Assenin harmaa lauantai oli lähellä tapailla suomalaisittain täydellisyyttä, kun Red Bull KTM Ajo-tiimin Bo Bendsneyder huudatti kotiyleisöään aika-ajon kakkossijalla.

Aika-ajon herra ja hidalgo oli jälleen kerran Jorge Martin, joka saavutti jo kauden viidennen paalupaikkansa. Martinin viimeinen kierros oli todellakin veret seisauttava: 1.57,595.

Bendsneyder pyrki pistämään parhaansa mukaan hanttiin, mutta paalupaikkatehtalijalle – Mika Kallion kauden 2005 malliin – hänkään ei mahtanut mitään. Bendsneyder taipui Martinille 0,829 sekunnilla.

Erot kärjessä olivat suuret, sillä kolmanneksi päätynyt Nicolo Bulega jäi pohjista jo peräti 1,713 sekuntia.

Aika-ajon puoliväliin asti tiukasti kymmenen nopeimman nipun tuntumassa pysytellyt, mutta haastavissa olosuhteissa kertaalleen kaatunut Pulkkinen jäi Martinista 3,930 sekuntia. Pulkkinen ehti ajaa kymmenen kierrosta. Paras aika syntyi jo heti toisella kierroksella.

– Nyt olen tyytyväinen tulokseen. Aika-ajo alkoi todella mainiosti, ajoin heti hyvän kierrosajan ja minulla oli luottamus kohdallaan pyörään. Tiesin, että pystyn hyvään tukokseen, puskin lisää ja yritys oli kova, mutta tein myös virheitä. Pyrin pitämään keskittymisen koossa, kunnes sitten keula lähti alta mutkassa 15 ja kaaduin. No, tämä on kuitenkin paras aika-ajosijoitukseni, joten en voi valittaa, pudotteli Pulkkinen.

Ajon tiimin toinen kuljettaja, olkapäätään poteva Niccolo Antonelli starttaa sunnuntaina kauden kahdeksanteen osakilpailuun ruudusta 25. Antonellin eroksi kärkeen kirjattiin 4,260 sekuntia.

Bo Bendsneyder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *