Etusivu / Moto3 / Pulkkisella vaikea avauspäivä Malesian GP:ssä
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot MC Saxoprint/F. Kirn

Pulkkisella vaikea avauspäivä Malesian GP:ssä

Patrik Pulkkisen, 16, ensiesiintyminen Sepangin radalla Malesiassa osoittautui odetun vaikeaksi. Suomalaisnuorukainen jätettiin Moto3-luokan perjantain harjoitusten tuloslistalla viimeiseksi, eli sijalle 31.

Kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailuviikonlopun ensimmäinen harjoitus päästiin ajamaan kuivalla radalla. Iltapäivän jakso vedettiin sateen kastelemalla baanalla.

Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuljettajan nopein kierros 5,5 kilometrin mittaisella radalla kulki kuivassa kelissä lukemin 2.17,852. Märällä radalla aika oli 2.33,017, jolla heltisi sija 28.

Perjantain kiireisin kuljettaja oli viime sunnuntaina Australiassa maailmanmestaruuden varmistanut Joan Mir ajalla 2.13,129, josta Pulkkinen jäi 4,723 sekuntia.

Mestarin takana toiseksi tuikkasi Adam Norrodin ja kolmanneksi Livio Loi. Heidän eronsa kärkeen kirjattiin lukemin 0,280 ja 0,308.

– Tämä oli tosiaankin ensimmäinen kerta, kun ajoin Sepangin radalla. Voin todellakin sanoa, että rata on juuri niin vaikea, miltä se näyttääkin. Ajolinjoja on erittäin vaikea löytää erilaisissa kaarteissa. Minulla oli tältä osin vaikeuksia varsinkin ensimmäisessä harjoituksessa, mutta toinen sujui jo paremmin. Olen positiivisella mielellä sen osalta, että pystyn parantamaan suoritustani huomenna, pudottelee Pulkkinen.

Red Bull KTM Ajo-tiimin molemmat kuljettajat lunastivat paikkansa kymmenen nopeimman nippuun. Bo Bendsneyder oli kuudes ja Niccolo Antonelli kahdeksas. Mir kukisti Bensdneyderin 0,832 ja Antonellin 0,925 sekunnilla.

Bendsneyder paineli sadekelin harjoituksessa toiseksi ja Antonelli neljänneksi. Pohjat ajalla 2.28,807 iltapäivällä ajoi Aron Canet.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *