Etusivu / Moto3 / Pulkkisella aihetta tyytyväisyyteen Silverstonessa
Patrik Pulkkinen pystyi parantamaan kierrosaikaansa perjantain jokaisessa sessiossa Silverstonen radalla. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/F. Kirn

Pulkkisella aihetta tyytyväisyyteen Silverstonessa

Patrik Pulkkinen, 16, käynnisti kelpo suorituksella Silverstonen radalla ajettavan Britannin GP-viikonlopun. Moto3-luokan harjoituksissa saavutettu 31. sija jäi hieman kaihertamaan mieltä, mutta nuorukainen tietää ja tuntee, että eväitä on olemassa korkeammalle.

– Sanotaan näin, että suoritukseni ei ollut mitenkään huono tänään. Pystyin parantamaan kierrosaikaani sessio sessiolta ja fiilis pyörään oli hyvä. Sija 31 merkitsee tietenkin sitä, että minun on kyettävä parantamaan yhä lisää, mutta olen varsin luottavaisin mielin, että pystyn siihen, Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuljettaja paketoi perjantain urakkansa.

Aurinko paistoi aamusta alkaen Silverstonessa, mutta keli pysytteli silti pitkään viileänä.

– Olosuhteet olivat aamun harjoituksessa vaikeat, koska silloin oli vielä varsin kylmä ja asfaltti todella liukas. Toisen treenin aikaan oli jo lämpimämpää, pito oli paljon parempi ja pystyin painamaan lujempaa myös silloin, kun ajoin yksin.

Pulkkisen työt jatkuvat lauantaina kolmannella vapaalla harjoituksella ja aika-ajolla. Sunnuntaina ajettava kisa on vuonna 2012 käynnistyneen Moto3-luokan historian 100:s. Pulkkiselle se puolestaan merkitsee uran 12. MM-osakilpailua.

Katso myös

Ajon tiimin vasta 15-vuotias superlupaus järjesti upean yllätyksen MotoGP-sarjan historiallisessa debyytissään

Aki Ajon kipparoiman Red Bull KTM Ajo-tiimin turkkilaiskuljettaja Can Öncü, 15, tekee kovaa kyytiä historiaa …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *