Etusivu / Moto3 / Pulkkinen painoi parhaat kierroksensa kiukusta kihisten
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Pulkkinen painoi parhaat kierroksensa kiukusta kihisten

500 euron sakot, vilppilähtö kisaan ja varikon läpiajorangaistus. Patrik Pulkkisen, 16, osalta Saksan GP-viikonvaihde Sachsenringin radalla saattaa kuullostaa synkkääkin synkemmältä. Positiivisena ja fiksuna nuorukaisena Pulkkinen ei ole kuitenkaan valmis kuittaamaan Seppo Rädyn räväkkää lausahdusta ”Saksa on p*ska maa”.

– Otetaan täältä kotiin ja kesätauolle mukaan ne positiiviset asiat hyvillä fiiliksin. Kiitän tiimiäni ja kaikkia muitakin täällä Saksassa. Nautin sittenkin todella paljon tästä viikonvaihteesta, pudottelee Peugeot MC Saxoprint-tiimin kotikisaa ajanut Pulkkinen.

Hetkinen, positiiviset fiilikset?

– Halusin vain puskea kovaa ja tavoitella 15 sekunnin päässä ollutta ryhmää, kun palasin radalle varikon läpiajorangaistuksen jälkeen. Kierrosaikani olivat hyviä ja pääsinkin lopulta lähelle sitä ryhmää, sijalle 25 päätynyt Pulkkinen viittaa neljän sekunnin marginaaliin.

– Siinä mielessä tämä kisa oli itse asiassa hyvä minulta tuota vilppilähtöä lukuun ottamatta.

Pulkkinen myöntää, että hän kihisi itselleen kiukusta huomattuaan vilppilähdön tapahtuneen.

– Olin tosi vihainen varsinkin siksi, että minulla oli siinä vaiheessa hyvä paikka ajaa Kentin (Danny) takana.

Tiimipäällikkö Florian Prüstel kehaisi Pulkkisen sisukkuutta.

– Olemme tyytyväisiä Patrikin esitykseen. Tietenkään tuo vilppilähtö ei ollut positiivinen asia, mutta sitä lukuun ottamatta hän teki tosi hyvää työtä. Patrikin kierrosajat olivat varsin hyvällä tasolla hänen ajaessaan ryhmää kiinni.

Yhteensä 18 osakilpailun mittainen GP-sarja saavutti Saksassa puolivälinsä. Nyt on vuorossa kesätauko ja paluu tositoimiin tapahtuu elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena miltei poikkeuksesta kaikilta kuljettajilta kehut keräävällä Brnon radalla Tshekissä.

Kovana harjoittelijana tunnettu Pulkkinen ei malta silti levätä laakereillakaan lähiviikkoinakaan.

– Treenaan niin kovaa kuin mahdollista ollakseni valmiina sarjan toiseen puoliskoon.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Pulkkiselle 500 euron sakot

Katso myös

Paalupaikkahirmu voitolla MM-kärkeen – Ajon tiimi pisteille

Jorge Martin tykitti lauantaina Moto3-uransa kymmenennen paalupaikan Austinin Circuit of The Americas-radalla. Mestarisuosikki viimeisteli sunnuntaina …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *