Etusivu / Moto3 / Pulkkinen odotti isompaa parannusta
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint

Pulkkinen odotti isompaa parannusta

Patrik Pulkkinen, 16, lähtee tänään sopivasti ärsytettynä Hollannin TT:n aika-ajopäivään. Moto3-luokan perjantain harjoitusten sijoitus eikä erityisesti kierrosaika Assenin kuivalla radalla Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuljettajaa suuremmin miellyttänyt.

Pulkkinen painoi ensimmäisessä treenissä lukemat 1.46,077 ja puristi toisella jaksolla tauluun 1.45,448, jolla heltisi 30. sija yhdistetyllä tuloslistalla.

Parannusta siis tuli, mutta ei nuorukaisen mielestä riittävästi.

– En voi olla tyytyväinen tuloksiini. Odotin isompaa parannusta, myöntää Pulkkinen.

Assenin yllä leijuu tänään sateen uhka ja Pulkkinen ei pistäisi kosteaa rataa lainkaan pahakseen. Sen varaan on kuitenkin turha tuudittautua.

– Positiivista perjantaissa olisi se, että ajoin kaikki kovimmat kierrosaikani yksi ja minulla on suht hyvä fiilis pyörään.

Mahindran kanssa identtinen Peugeot ei kuitenkaan tottele Pulkkista vikuroimatta.

– Minulla on ollut ongelmia kaasua avattaessa. Ajolinja menee usein turhan leveäksi mutkien ulostuloissa, kun pyörän keula on rauhaton. Se on se seikka, joka minun on saatava kuntoon aika-ajopäivänä, painottaa Pulkkinen.

Kauden kahdeksannen MM-osakilpailun avauspäivän pohja-ajasta 1.42,414 vastasi jo ison tukun paalupaikkoja tehtaillut Jorge Martin. Pulkkisen eroksi pohjiin kirjattiin 3,034 sekuntia.

Ajon tiimin kuljettajat
kahden kerroksen väkeä

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin kuljettajista kotikisaansa ajava Bo Bendsneyder oli 11:s ja Barcelonan testeissä sijoiltaan mennyttä olkapäätä poteva Niccolo Antonelli 22:s. Erot Martiniin olivat 0,868 ja ja 1,529 sekuntia.

– Olkapää ei ole tietenkään 100-prosenttisessa kunnossa, mutta en turvautunut perjantaina kipulääkitykseen nähdäkseni, kuinka kipeä käsi on ajaessa. Lauantaina kipua lievitetään, Antonelli viittaa ratasairaalaan suuntaan.

Moto2-luokassa Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajista Miguel Oliveira ampaisee odotetun otollisista asetelmista Hollannin TT-viikonlopun toiseen päivään. Oliveira oli kuudes perjantain harjoituksissa ja hänen tiimikaverinsa Brad Binder puolestaan 25:s.

Kärkeen paineli sarjaa johtava Franco Morbidelli ajalla 1.38,061, josta Oliveira jäi 0,402 ja Binder 1,573 sekuntia.

– Katsotaan nyt, millaiseksi keli aika-ajoissa kehkeytyy, mutta olen silloin valmis ottamaan enemmän riskiä. Tavoitteena on saavuttaa lähtöpaikka kahdesta ensimmäisestä rivistä, Oliveira linjaa.

Vinales alitti rataennätyksen

MotoGP-luokan perjantain ykkönen oli puolestaan Yamahan Maverick Vinales.

MM-sarjaa johtava Vinales viimeisteli toisessa treenissä ratennätyksen alittaneen ajan 1.33,130. Yamahan uusi runkoversio on niin Vinalesin kuin tallikaveri Valentino Rossinkin mieleen. Puheet tehdastallin paluusta 2016 versioon voidaan runtata romukoppaan.

– Tämä uusi runkoversio olisi ollut tervetullut jo aiemmin, mutta hyvä näin. Tunnen nyt taas sen saman fiiliksen ajamiseen kuin kauden alussa, iloitsi Vinales.

Yamahan Tech3-satelliittitiimin Jonas Folger päätyi toiseksi 0,367 sekuntia Vinalesin takana. Se oli todella kova suoritus, sillä Folger satutti lonkkaansa ensimmäisen harjoituksen rajussa kaatumisessa.

Marc Marquez ajoi Hondallaan kolmanneksi ja kaksi peräkkäistä voittoa vyöllään Asseniin saapunut Ducatin Andrea Dovizioso neljänneksi.

Marquez jäi Vinalesista 0,652 ja heti TT-viikonvaihteen alkajaisiksi teknisen takaiskun Ducatinsa kanssa kokenut Dovizioso 0,660 sekuntia.

 

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *