Etusivu / Moto3 / Pulkkinen: ”Ei kovin hääppöinen kisa”
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Pulkkinen: ”Ei kovin hääppöinen kisa”

Patrik Pulkkinen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen Assenin radalla Hollannissa ajettuun Moto3-luokan 22. sijaan. Pulkkinen saavutti uransa tähän mennessä parhaan MM-sijoituksen, mutta joutui leikkaamaan maalilinjan silti viimeisenä.

– Ei kovin hääppöinen kisa, pudotteli Peugeot MC Saxoprint-tiimin 16-vuotias suomalaiskuski pettyneenä.

Pulkkinen esiintyi lauantaina Assenin sateisella radalla edukseen päätymällä aika-ajossa lupaavasti sijalle 20. Kisa ajettiin kuivan kelin renkailla, mutta paikoittain kostealla radalla, eikä rytmiä ”puolihulluun” keliin tahtonut löytyä.

– Otin tosi huonon startin, mutta yritin roikkua ryhmän perässä. Tein kuitenkin virheen, olin kaatua, enkä saanut enää sen jälkeen kurottua eroa uudelleen umpeen tuohon ryhmään.

Kausin jatkuu ja saavuttaa puolivälinsä jo ensi viikonvaihteena Sachsenringin radalla Saksassa.

– Hyvillä mielin Saksaan, sillä rata on minulle tuttu kahdelta Red Bull Rookuies Cup-kaudelta, huikkasi Pulkkinen.

Assenin kisan voiton nappasi tililleen Aron Canet, josta Pulkkinen jäi 48,171 sekuntia.

Canet kävi voitosta tiukan taistelun Romano Fenatin ja John McPheen kanssa. Canet peittosi Fenatin 36 tuhannesosalla ja McPheen 0,117 sekunnilla.

Harmaa päivä Ajon tiimille

Red Bull KTM Ajo-tiimille kisapäivä oli yhtä harmaa kuin kelikin. Niccolo Antonelli ei pystynyt lähtemään kisaan kipeän olkapäänsä vuoksi ja pitkään jopa voitosta taistellut Bo Bendsneyder kaatui toisen kuskin kolhimana harmittavasti aivan maalilinjan tuntumassa.

Kympin nipussa ollut Bendsneyder ja hänen pyöränsä liukuivat vuorollaan maalilinjan yli, joten tuomaristo hylkäsi suorituksen.

– Bo’lla oli huonoa onnea, sillä hän olisi voinut sijoittua kymmenenneksi tai vielä korkeammallekin. Kaikesta huolimatta hänen parissa viimeisessä kisassa esittämäänsä kehitykseen pitää olla tyytyväinen. Itseluottamus on palautumassa ja hän työskenteli tänä viikonloppuna todella hyvin, kehui tallipäällikkö Aki Ajo.

Barcelonan testeissä vasemman olkapäänsä muljauttaneen Antonellin tilanne on sen sen sijaan kirjaimellisesti täyttä tuskaa.

– Hänellä on olkapäässään todella kovat kivut. Meidän pitää nyt analysoida tilanne rauhallisesti ja katsoa, pystyykö Niccolo kilpailemaan Sachsenringillä, totesi Ajo.

Hollannin TT:ssä ajovirheen seurauksena yhdeksäneksi valahtanut Joan Mir johtaa edelleen sarjaa pistein 140. Toiseksi nousseella Canetille on koossa 110 ja kokeneella Fenatilla 108 pistettä.

Kakkosruudusta kisaan lähtenyt Bo Bendsneyder (64) koki kovan kohtalon kotiyleisönsä edessä. Kuva. Red Bull KTM Ajo

 

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *