Etusivu / Moto3 / Pulkkinen 29. lähtöruutuun Australian GP:ssä
Patrik Pulkkinen (4). Kuva: Peugeot MC Saxoprint/F. Kirn

Pulkkinen 29. lähtöruutuun Australian GP:ssä

Patrik Pulkkinen asettuu lähtöruutuun 29 sunnuntaina Phillip Islandin radalla Australiassa ajettavassa Moto3-luokan kauden kolmanneksi viimeisessä MM-osakilpailussa.

Aika-ajon nopein oli jo kauden kahdeksannen paalupaikan nimiinsä nappannut Jorge Martin ajalla 1.37,030. Pulkkisen nopein kierros kulki paikoittain kostealla radalla lukemin 1.40,709. Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuljettajalle kertyi eroa kärkeen 3,679 sekuntia.

– Rehellisesti sanottuna mikään ei muuttunut paljoakaan eiliseen verrattuna. En pystynyt parantamaan aikaani paljoakaan ja se on valtaisa pettymys. Minulla on edelleen vaikeuksia löytää oikeita ajolinjoja, kun en pysty seuraamaan muita, pudotteli Pulkkinen.

Martin saa eturiviin rinnalleen Gabriel Rodrigon ja Joan Mirin. Rodrigo jäi pohjista 0,218 ja Mir 0,381 sekuntia.

Sarjaa muhkealla 55 pisteen erolla kakkosena olevaan Romano Fenatiin johtava Mir lähtee siis mainioista asetelemista mestaruusjahtiin. Mir kruunataan varmuudella mestariksi, jos hän voittaa tai sijoittuu toiseksi. Niissä astelemista viidennestä ruudusta kisaan starttaavaan Fenatin sijoituksella ei ole merkitystä.

Kauden 16. osakipailun aika-ajo oli pettymys Red Bull KTM Ajo-tiimille. Niccolo Antonelli sijoittui 15:nneksi ja Bo Bendsneyder 19:nneksi.

Paalupaikkatehtailija Martin kukisti Antonellin 1,059 ja Bendsneyderin 1,263 sekunnilla.

– Emme voi olla tyytyväisiä, sillä meillä oli tällä pyörällä mahdollisuudet paljon parempaan. Jouduin ajamaan pitkälti yksin ja silloin tällä radalla ei ole helppoa hyökätä viiden nopeimman joukkoon. Fiilis pyörään on kuitenkin hyvä ja se on merkittävintä huomista ajatellen. Tiedän, että pystyn ajamaan kärkiryhmässä, Antonelli alleviivaa.

Suomalaistallin Niccolo Antonelli (vas.) ja Bo Bendsneyder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *