Etusivu / Moto3 / Mir on maailmanmestari – Pulkkinen keskeytti
Joan Mir, Moto3-luokan kauden 2017 ylivoimainen maailmanmestari. Kuva: Motogp.com

Mir on maailmanmestari – Pulkkinen keskeytti

Espanjalainen Joan Mir varmisti odotetusti Moto3-luokan maailmanmestaruuden Phillip Islandin radalla Australiassa ajetussa kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa. Patrik Pulkkisen kohtaloksi koitui kaatuminen ja keskeytys.

Kautta alusta alkaen dominoinut ”Miracle” Mir sinetöi uransa ensimmäinen mestaruuden komeimmalla mahdollisella tavalla, eli peräti jo kauden yhdeksännellä voitolla.

Tosin tittelin tuonut voitto heltisi dramaattisesten vaiheiden jälkeen, kun 23 kierroksen mittainen kisa jouduttiin keskeyttämään sateen vuoksi. Peli vihellettiin poikki 17. kierroksella ja ensi kaudella Moto2-luokkaan siirtyvän Leopard Racingin Mirin riehakkaat mestaruusjuhlat saivat alkaa.

Mirin takana kisassa toiseksi julistettiin Livio Loi ja kolmanneksi paalupaikkamies Jorge Martin.

Peugeot MC Saxoprint-tiimin Pulkkinen kaatui 11. kierroksella radan neljännessä mutkassa. Red Bull KTM Ajo-tiimin Niccolo Antonelli meni puolestaan nutulleen jo toisella kierroksella. Hänen matkantekonsa päättyi siihen.

Antonellin tiimikaveri Bo Bensdneyder päätyi sijalle 16.

– On selviö, että Moto3-luokan tuloksemme ei ollut sitä, mitä odotimme perjantain ja lauantain jälkeen. Meillä oli hyvä pohja harjoituksista ja potentiaalia hyviin sijoituksiin. On totta, että aika-ajo ei ollut täydellinen, mutta tiesimme, että kisassa meillä on mahdollisuudet hyvään esitykseen. Meillä oli kuitenkin huonoa onnea. Nyt on katsottava jäljellä olevien kisojen suuntaan ja hankkia niistä ansaitsemamme tulokset, tallipäällikkö Ajo viittaa Sepangin ja Valencian suuntaan.

Pulkkiselle koko viikonloppu oli vaikea hänelle uudella radalla.

– Kisan startti ja alku olivat vielä ihan ok. Fiilis ajamiseen oli paljon parempi kuin perjantaina ja lauantaina ja pystyin kohentamaan kierrosaikaani. Pyrin tosiaankin pistämään kaiken peliin, mutta se oli sitten jo vähän liikaa. Avasin kaasun liian aikaisin ja pyörä heitti minut ilmaan.

Kaukomaiden tiivistempoinen kiertue jatkuu ja päättyy ensi viikonvaihteena Sepangin radalla Malesiassa.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *