Etusivu / Moto3 / Huima paalupaikka-aika motokolmosissa – Pulkkinen ruutuun 30
Suomalaistalli Ajo Motorsportin Bo Bendsneyder (64) lähtee kakkosrivistä Moto3-luokan kauden toiseksi viimeiseen MM-osakilpailuun. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Huima paalupaikka-aika motokolmosissa – Pulkkinen ruutuun 30

Patrik Pulkkinen käynnistää ruudusta 30 sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa ajettavan Moto3-luokan kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailuun. Paalupaikalle asettuu viikko sitten Australiassa maailmanmestaruutta juhlinut Joan Mir.

Mir nappasi tililleen vasta kauden ensimmäisen paalupaikkansa, mutta hän teki sen sitäkin upeammalla tavalla.

Mir latasi pohjiksi huippuajan 2.12,078. Se on selkeästi kaikkien aikojen kovin Moto3-luokan pyörällä ajettu kierrosaika Sepangissa.

Pulkkinen kiersi 5,5 kilometrin mittaisen radan parhaimmillaan lukemin 2.15,811. Eroa kärkeen kertyi 3,733 sekuntia.

Pulkkinen näki helteisen session sijoituksesta huolimatta suorituksessaan paljon hyvääkin.

– Ajoin pääosin yksin, mutta pystyin silti parantamaan kierrosaikaani. Se oli päätavoitteeni, joten voin olla tyytyväinen. Kisassa tulee tosin olemaan paljon kovempaa, kun ajamme 18 kierrosta tässä kuumuudessa. Olen ajanut tähän mennessä tuollaisia 3-5 kierroksen vetoja.

”Miracle” Mir saa kisan eturiviin rinnalleen Jorge Martinin ja John McPheen. Martin jäi pohjista 0,379 ja McPhee 0,738 sekuntia.

Red Bull KTM Ajo-tiimin Bo Bendsneyder ajoi vahvan aika-ajon päätyen neljänneksi tosin jo 1,083 sekuntia Mirin takana.

Bendsneyderin tiimikaveri Niccolo Antonelli oli kymmenes 1,341 sekuntia pohjista.

Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot MC Saxoprint/F. Kirn

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …