Etusivu / Moto3 / F1-pomo oli aikoinaan kiinnostunut ostamaan Ajo Motorsportin – Aki Ajo on todella kovassa kurssissa myös Malesiassa
Aki Ajo ja Brad Binder - haussa Moto2-luokan tiimimestaruus ensi sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa. Kuva: Red Bull KTM Ajo

F1-pomo oli aikoinaan kiinnostunut ostamaan Ajo Motorsportin – Aki Ajo on todella kovassa kurssissa myös Malesiassa

MotoGP on hurjassa suosiossa Malesiassa. Iso kunnia siitä kuuluu myös suomalaistalli Ajo Motorsportin omistajalle Aki Ajolle, joka tehnyt jo vuosia tiivistä yhteistyötä ensi viikonlopun kisaisännän Sepang International Circuitin kanssa juurruttaen MotoGP-kulttuuria Malesiaan.

Kuala Lumpurin kulmilla oltiin aikoinaan jopa niin innostuneita suomalaistallista, että maan rikkaimpiin miehiin lukeutuva Tony Fernandes väläytteli kiinnostustaan Ajo Motorsportin ostamiseen.

Kuinka pitkälle tuo varikoilla huhuiltu mahdollinen kuvio eteni, sen vain Ajo ja Fernandes todellisuudessa tietävät. Tärkeintä suomalaisittain on tietenkin se, että tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttaneen Ajon upea elämäntyö pysyi vakaasti hänen käsissään.

Ajo on ja pysyy myös MotoGP:n raskaassa sarjassa, mutta sen sijaan Fernandes loistaa nykyisin poissaolollaan varikoilta käytännössä kaikessa moottoriurheilussa.

Niin, mikä mies tämä MotoGP:ssä näkyvästi vielä joitain vuosia sitten vaikuttanut ja myös Ajo Motorsportin silloisen punavalkoisen AirAsia-SIC-Ajo -tiimin yhteistyökumppanina häärännyt Fernandes oikein on?

Forbesin listauksessa Malesian kymmenen rikkaimman henkilön joukkoon lukeutuva Fernandes on lentoyhtiö AirAsian omistaja.

Fernandes toimi hurjimpina moottoriurheiluvuosinaan myös F1-talli Caterhamin pääomistajana. Caterhamin toisena kuljettajana ajoi tuolloin Heikki Kovalainen, mikä sekin vankisti Fernandesin siteitä Suomeen.

Fernandes tunnetaan urheilupiireissä edelleen myös Englannin toiseksi ylimmällä sarjatasolla pelaavan jalkapalloseura Queens Park Rangersin omistajana. Fernandes osti 2010-luvun alkupuolella länsilontoolaisen seuran osakkeet silloiselta formulapomo Bernie Ecclestonelta ja Renaultilla vaikuttaneelta Flavio Briatorelta. QPR pelasi tuolloin Valioliigassa.

Ajo Motorsport jäi kuitenkin ostamatta ja kuten sanottu, hyvä näin.

Ajon joukot jäävät meneillään olevalla kaudella suurella todennäköisyydellä ilman henkilökohtaista maailmanmestaruutta, mutta Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-kaksikko Miguel Oliveira-Brad Binder lähtee nälkäisenä sinetöimään tiimimestaruutta ensi sunnuntaina Sepangin radalla ajettavassa Malesian GP:ssä.

Ajo Motorsportin mahtava menestystarina jatkuu ja kun tähän lisätään vielä Kallio Racingin hulppea mestaruuskausi, niin tätä kukaan ei voi kiistää: suomalaistalleilla menee maailmalla kerta kaikkiaan upeasti.

Tony Fernandes ja Zulfahmi Khairuddin, jonka paikan Niki Tuuli lunasti kesken tämän kauden Moto2-luokan SIC Racingissa. Kuva: Motogp.com
Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *