Etusivu / Moto3 / Aki Ajo: ”Lähipäivät ovat erittäin tärkeitä”
Aki Ajo ja Bo Bendsneyder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajo: ”Lähipäivät ovat erittäin tärkeitä”

Aki Ajon kipparoiman Moto3-luokan Red Bull KTM-tehdastiimin kuljettajien Niccolo Antonellin ja Bo Bendsneyderin tulostaso ei ole noussut vielä toivotulle tasolle, mutta usko paremmasta on vahva. KTM:llä on käytössään tänään märällä radalla käynnistyneessä Katalonian GP:ssä uusi runko, jonka toivotaan terävöittävän samalla myös vastaiskua Hondaa vastaan.

Uusi runko on tosin jo entuudestaan pitkälti tuttu ja hyväksi todettu. Se tapailee viime vuoden versiota.

– Lähipäivät ovat tässä mielessä meille rittäin tärkeitä, sillä Katalonian GP-viikonloppu jatkuu osaltamme täällä ajettavilla testeillä, Ajo totesi tyylilleen uskollisesti rauhallisena perjantain ensimmäisen vapaiden käynnistyttyä.

KTM ei ole suinkaan antanut periksi, mutta alkukauden perusteella vaikuttaa siltä, että Honda on ja pysyy nyt vuorostaan niskan päällä. KTM:llä nähtiin tosin jo viitteitä paremmasta, kun Andrea Migno avasi itävaltalaisvalmistajan tämän kauden voittotilin viime sunnuntaina Mugellossa.

– Keskitymme tiukasti tähän kauteen, mutta teemme pyörän osalta samalla jo nyt töitä ensi vuotta silmällä pitäen, KTM:n kilpailupomo Pit Beirer muotoilee.

Katalonian radan uusittu loppuosa on aiheuttanut paljon parranpärinää erityisesti MotoGP-luokan kuljettajien keskuudessa. Ajo suhtautuu tältäkin osin tilanteeseen kylmän viileästi.

– Mielenkiintoista nähdä, miten tuo viimeinen shikaani toimii. Fiiliksen löytyminen sinne vaatii kuitenkin paljon kuivan kelin kierroksia.

Niitä on luvassa iltapäivän toisella harjoitusjaksolla, mutta aamu käynnistyi siis märällä baanalla, jossa parhaasta vauhdista vastasi Romano Fenati ajalla 2.06,206. MM-sarjaa johtava ja Ajon tiimiin täksi kaudeksi houkuteltu Joan Mir ajoi toiseksi 0,367 sekuntia pohjista.

Antonelli päätyi puolestaan seitsemänneksi ja Bensdneyder kymmenenneksi 1,102 sekä 1,449 sekunnin eroilla Fenatiin.

Peugeot MC Saxoprint-tiimin Patrik Pulkkinen säväytti sijalla 19. Eroksi kärkeen kirjattiin 3,222 sekuntia.

Motogp.com

* Katalonian GP:n tulosseuranta.

Katso myös

Pulkkinen ruudusta 26 kauden päätöskisaan

Patrik Pulkkinen käynnistää ruudusta 26 sunnuntaina Valenciassa ajettavan Moto3-luokan MM-sarjan päätösosakilpailun. Pulkkinen hyvästee samalla Peugeot …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *