Etusivu / Moto3 / Ajon tiimin Moto3-kuski hiipui voittotaistelusta – Pulkkinen 30:s
Bo Bendsneyderin (64) hienosti käynnistynyt kisa päättyi neljänteen sijaan Tshekissä. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon tiimin Moto3-kuski hiipui voittotaistelusta – Pulkkinen 30:s

Voittoihin ja mestaruuksiin tottuneelle Red Bull KTM Ajo-tiimille tulee tällä kaudella menestystä Moto2-luokasta, mutta motokolmosissa podiumtili on pysynyt tukossa jo kauden kymmenen ensimmäisen kisan ajan.

Brnossa ajetussa Tshekin GP:ssä tiimin hollantilaiskuski Bo Bendsneyder tosin omasi jo saumat aina voittoon asti, kunnes vauhti hiipui ja hän sortui päätöskierroksella kohtalokkaaseen ajovirheeseen sateen jäljiltä käytännössä jo kokonaan kuivalla radalla.

Bendsneyder päätyi sadekelin renkailla ajetussa kisassa neljänneksi ja hänen tiimikaverinsa, selkää edelleen poteva Niccolo Antonelli vaatimattomasti 24:nneksi.

Tallipäällikkö Aki Ajo antoi kuitenkin täyden tunnustuksen erityisesti Bendsneyderin ponnisteluille.

– Hyvä kisa Bo’lta. Ikävä kyllä hävisimme taistelun podiumsijoituksesta viimeisellä kierroksella, mutta kaiken kaikkiaan minun on todettava, että tämä oli hyvä viikonloppu häneltä. Bo on osoittanut parempaa viimeisissä kisoissa ja hänestä tulee henkisesti vahvempi päivä päivältä. Meidän pitää jatkaa tällä tavoin, Ajo toteaa tiiminsä tiedotteessa.

Ajolla riittää ymmärrystä myös Antonellille.

– Kilpailu oli vaikea Niccololle, mutta meidän pitää muistaa, että hän tuli tänne oltuaan loukkaantumisen vuoksi sivussa kahdesta kisasta. Meidän on odotettava, että hän toipuu 100-prosenttisesti.

Brnon kisan voittajaksi paineli MM-johtoaan vankistanut Joan Mir, jolle ykkössija oli jo kauden kuudes. Mir kukisti toiseksi ajaneen Romano Fenatin 0,350 ja kolmanneksi päätyneen Aron Canetin 3,078 sekunnilla.

Bendsneyder jäi voittajasta 4,598 ja Antonelli 25,143 sekuntia. Bendsneyder on pisteissä 13:ntena ja Antonelli 19:ntenä.

Peugeot MC Saxoprint-tiimin Patrik Pulkkinen ylitti maalilinjan 30:ntena, eli viimeisenä. Pulkkisen eroksi voittajaan kirjattiin 48,407 sekuntia.

– Kisa oli erittäin vaikea, kuten koko viikonvaihdekin. Lähtö oli hyvä ja nousin pari sijaa, mutta sen jälkeen ei enää mennyt suunnitelmien mukaan. Kolmannessa mutkassa oli hässäkkää ja hävisin sijoituksia väistäessäni kaatuneita kuljettajia. En löytänyt sen jälkeen enää vain sellaista pitoa, että olisin voinyt hyötä uudelleen, kertoi Pulkkinen.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Red Bull Ringin radalla Itävallassa.

Patrik Pulkkinen (4). Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/GP-Fever.de/R.Lekl

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *