Etusivu / Moto2 / Suomalaistalli saa maailmanmestarinsa takaisin
Paluun tositoimiin tekevä Brad Binder (vas.) ja Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistalli saa maailmanmestarinsa takaisin

Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi vahvisti tänään odotetun uutisen. Ajo Motorsportille viime kaudella motokolmosten maailmanmestaruuden saavuttanut Brad Binder palaa tositoimiin ensi viikonvaihteessa Mugellon radalla ajettavassa Italian GP:ssä.

Binder teloi viime marraskuussa Valenciassa ajamissaan ensimmäisissä Moto2-luokan testeissä vasemman kätensä leikkauskuntoon.

Talven testijakso kulki vielä puolikuntoisena, mutta Binder painoi hammasta purren kauden kaksi ensimmäistä MM-osakipailua Qatarissa ja Argentiinassa.

Käsi turposi Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalla kuitenkin siksi kaameaan kuntoon, että paikoiltaan siirtynyttä titaanilevyä oli aseteltava uudelleen lekkauspöydällä.

Binder olisi halunnut palata radoille jo kaksi viikkoa sitten Ranskan Le Mansissa, mutta lääkärit ja tallipomo Aki Ajo olivat syystäkin toista mieltä. Voimat eivät olleet palautuneet Binderin kovia kokeneeseen käteen Ranskan GP:n alla kuin vasta 30-prosenttisesti.

Miguel Oliveiran rinnalla Binderiä Austinissa, Jerezissä ja Le Mansissa kelpo tavalla tuurannut Ricky Cardus palaa nyt puolestaan testitöiden pariin.

– Kilpaileminen vammojen jäljiltä tuntuu taas mahtavalta. Nämä ovat olleet erittäin pitkiä viikkoja seurata kisoja sivusta ja välillä kotoakin käsin. Käsi on operoitu jo kolme eri kertaa ja olen iloinen, että nyt kaikki näyttää olevan vihdoin linjassa käden lopullisen paranemisen osalta. Onhan se selviö, etten ole vielä fyysisesti 100-prosenttisessa kunnossa, mutta uskon olevani valmis kilpailemaan, toteaa Binder.

Binder voitti viime vuonna Moto3-luokan kisan Mugellossa.

– Mugello on rata, jossa olen nauttinut aina ajamisesta. Saavutin täällä aikoinaan Red Bull Rookies Cupin ensimmäisen podiumsijoitukseni ja voitin motokolmosissa viime vuonna. Tämä merkitsee kuitenkin minulle paluuviikonloppua ja tärkeintä tässä tilanteessa on testata käden kunto ja nähdä, missä vauhdillisesti mennään.

Kotikisa Ajon Moto3-
tiimin Antonellille

Ajon tiimien yhdelle kuljettajalle, eli motokolmosten Niccolo Antonellille Mugello merkitsee kotikisaa.

– On aina erittäin jännittävää kilpailla Mugellossa, koska jokainen kisa Italiassa on minulle erityinen. Tähtäin ei kuitenkaan eroa muista kisaviikonlopuista: tavoitteena on olla nopea heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien ja pysytellä kisassa kärkiryhmässä viimeisille kierroksille asti, jolloin kaikki ratkaistaan. Tulemme tekemään tiimin kanssa lujasti töitä parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi, alustaa Antonelli.

Red Bull KTM Ajo-tiimi on saavuttanut historian saatossa kolme Moto3-luokan voittoa Mugellossa. Edesmennyt Luis Salom ajoi ykköseksi kaudella 2013, Oliveira 2015 ja Binder siis 2016.

Katso myös

Aki Ajo: ”Olemme pettyneitä, mutta emme anna koskaan periksi”

Tallipäällikkö Aki Ajo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-luokan kuljettajat Miguel …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *