Etusivu / Moto2 / Tuuli tiukalla asenteella Mugelloon: ”Tähtäin on pisteillä, turha sinne on mennä vain ajelemaan”
Niki Tuuli. Kuva: Gold & Goose Photography

Tuuli tiukalla asenteella Mugelloon: ”Tähtäin on pisteillä, turha sinne on mennä vain ajelemaan”

Kesken kauden upeaan tilaisuuteen MotoGP-sarjassa tarttunut Niki Tuuli ajaa tulevana viikonvaihteena uransa toisen Moto2-luokan osakilpailun sarjan nopeimpiin ratoihin lukeutuvalla Mugellon baanalla Italiassa. SIC Racing Teamin suomalaiskuljettajalla ei ole Mugellossa aikaa ihailla Toscanan upeita maisemia. Vauhti on tarkoitus nostaa sille tasolle, jolla kapinoidaan Moto2-uran ensimmäisistä MM-pisteistä.

– En ole ikinä ajanut Mugellossa. Videoilta olen rataa katsellut. Tavoitteena on kaventaa eroa kärkeen ja tähtäin on pisteillä. Onhan se tosi vaikeaa, mutta turha sinne on vain mennä ajelemaan, määrätietoinen Tuuli tähdentää GPuutisille.

Tuuli tuikkasi ensimmäisessä Moto2-kisassaan reilu viikko Ranskan Le Mansissa sijalle 22. Kelpo debyytti kaiken puolin ilman varsinaista tulostavoitetta.

Silloin miltei kaikki mahdollinen oli uutta, eli sarja, luokka, pyörä, tiimi ja rata.

Kaikki kierrosajat 0,4
sekunnin sisään Ranskan GP:ssä

Tuuli, 22, on nyt saanut sopivasti etäisyyttä nousujohteisen uransa yhteen merkittävimpään kisaviikonvaihteeseen.

– Hyvät fiilikset kaiken kaikkiaan. Ajaminen sujui koko ajan paremmin Le Mansissa. Tosin paljon on vielä tekemistä ja oppimista, koska pyöräkin on niin paljon erilainen kuin aiemmat ajamani. Pääsin kuitenkin suht hyvin sisälle ja ero kärkeen oli pienempi, kuin osasin odottaa.

Debyytin kohokohta oli tietenkin kisa, jonka Tuuli hoiti tyylillä sinne, minne ensisijaisesti tähtäsikin: maaliin.

– Oli tosi positiivista, että pystyin ajamaan kisassa kaikki kierrokset 0,4 sekunnin sisään. En ollut ikinä ajanut niin kuluneilla renkailla ja ylsin silti kisan lopussa vastaaviin kierrosaikoihin kuin sen alussakin. Ehkä alussa oli pitänyt ajaa vähän kovempaa, Tuuli pohtii.

Mugello tarjoaa Tuulelle
myös kaivatun testipäivän

Jossittelu on turhaa ja Tuuli tietää sen itsekin. Pääasia, että homma hoitui legendaarisessa Le Mansissa mallikkaasti. Tästä on hyvä lähteä Mugelloon.

– Mutkiin sisäänmeno on tässä vaiheessa se isoin juttu. Hävisin siinä muille vielä eniten. On löydettävä se luotto ja uskon se, että se ottaa eniten aikaa tässä oppimisprosessissa. Pitäisi saada niitä testipäiviä.

Ei huolta. Tuuli saa, mitä tilaa.

– Ajamme kisaviikonvaihteen jälkeen maanantaina testipäivän Mugellossa. Se on tosi tervetullut. Akin (Ajo) tiimi testaa parhaillaan Barcelonassa, mutta siellä ei ollut enää tilaa.

Ei pelkkää glamouria

Niin, ja on täysin turha luulla, että Tuulen nousu MotoGP-sarjaan merkitsisi imatralaisnuorukaiselle pelkkää glamouria.

Päinvastoin, töitä paiskitaan tinkimättömään tyyliin niin radalla kuin siviilissäkin.

– En ole ehtinyt nyt olla siviilitöissä, mutta eristyshommiin kyllä taas mennään, Tuuli vinkkaa työnantajansa KSPT-Insulation Oy:n suuntaan.

Asenteessa löytyy.

Niki Tuulen katse on tiukasti Italian GP:ssä. Kuva: Gold & Goose Photography

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *