Etusivu / Moto2 / Tuuli, road racingin Räikkönen?
Kuva: Philippe Damiens

Tuuli, road racingin Räikkönen?

Legendaarinen Jarno Saarinen sulatti aikoinaan italialaisten sydämet suomalaiselle ratamoottoripyöräilylle. Saapasmaassa seurataan edelleen tarkoin ja samalla suurella intohimolla suomalaiskuljettajien edesottamuksia. Nyt jalustalle on nostettu vuorostaan Niki Tuuli ja vielä varsin värikkäin sanankääntein.

Tuuli puhkoi lopullisen läpimurtonsa sunnuntaina Magny-Coursin radalla Ranskassa tykittämällä paalupaikalta uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon Supersport-luokassa.

Tyylipuhdas temppu sai road racingia tiiviisti ja läheltä seuraavan italialaismedia GPOne.comin suitsumaan Tuulia myös hänen luonteenpiirteidensä osalta.

Vastakohdat kiehtovat ja kuumaveriset italialaiset vs. jäänviileät suomalaiset on sellainen cocktail, joka lähettää mielikuvituksen laukkaan eteläisessä Euroopassa.

– Tuuli näyttää kuin Kimi Räikköseltä: kiihkeä ja kuuma radalla, hiljainen ja kylmänviileä sen ulkopuolella, kuvaillaan luonnollisesti myös Ferrariin romanttisen näkökulman omaavalla GPOne-sivustolla.

Lokakuun loppupuolella 22 vuotta täyttävä Tuuli omaa kaikki eväät loistavaan kansainväliseen uraan.

Erityisesti alkukausi oli äärimmäisen vaikea, eikä se kohdannut kenties jo ylisuuriakin odotuksia, mutta Magny-Cours pudotti lopullisesti sen kuuluisan apinan imatralaisen harteilta.

Vastoinkäymiset koulivat ja kasvattavat. Tuuli ei antanut missään vaiheessa piiruakaan periksi ja se on nyt palkittu upealla MM-osakilpailuvoitolla.

Luonteenlujuudessa löytyy ja sen varaan on hyvä paaluttaa paljon jatkossakin. Lahjakkuushan toisen polven kahvankääntäjälle tuli jo geeneissä.

Mitä sitten tulevaisuus tuo Tuulille tullessaan?

Toivottavasti Supersport-luokan maailmanmestaruuden suomalaistalli Kallio Racingin riveissä ensi kaudella ja sen myötä paikan MotoGP-sarjan Moto2-luokkaan vuonna 2019.

Tuuli on ilmoittanut, että hän haluaa nousta MotoGP-sarjaan mestarina. Se ei ole unelma, vaan se on nimenomaan tavoite. Myös tämä kertoo kovan ja terveen itsetunnon omaavasta urheilijasta isolla alkukirjaimella.

Ja mitä sitten siihen Räikkös-vertaukseen tulee, niin tässä kohteliaat terveiset Italian suuntaan: on olemassa vain ja ainoastaan yksi Kimi Räikkönen ja vastaavasti yksi Niki Tuuli. Piste.

Katso myös

Ajo Motorsport päätti kauden 2017 mallikkaasti Valencian testeissä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin kausi 2017 on päättynyt radalla. Vuoden viimeiset kierrokset ajettiin tiistaina Valencian Ricardo …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *