Etusivu / Moto2 / Tuuli pyysi tiimiltään anteeksi – Ajon kuskit kympin sakissa aika-ajoissa
Niki Tuulin lauantai ei sujunut suunnitelmien mukaan Misanossa. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Tuuli pyysi tiimiltään anteeksi – Ajon kuskit kympin sakissa aika-ajoissa

Niki Tuulilla oli vaikea päivä Misanon radalla Italiassa. Tuuli kaatui kaksi kertaa Moto2-luokan lauantain harjoituksissa ja aika-ajoista irtosi 28:s sija. Aki Ajon tiimin molemmat kuljettajat sen sijaan raivasivat tiensä kympin sakkiin motokakkosten aika-ajoissa.

– Yritän nollata tämän ja keskittyä kisapäivään. Anteeksi tiimini tästä päivästä. Pyrin tekemään kaikkeni ottaakseni edistysaskeleita sunnuntaina, toteaa Tuuli.

Paalupaikan nappasi nimiinsä sarjaa kolmen pisteen erolla Red Bull KTM Ajo-tiimin Miguel Oliveiraan johtava VR46:n Francesco Bagnaia.

Bagnaia paineli ajan 1.37,121, jolla hän kukisti kakkosruudun lunastaneen Marcel Schrötterin 0,210 sekunnilla.

Ajon kuljettajista Brad Binder oli viides ja Oliveira yhdeksäs. Binder jäi kärjestä tasan puoli sekuntia ja Oliveira lukemat 0,557.

Petronas Sprinta Racingin Tuuli tuikkasi viikonvaihteen toistaiseksi parhaan kierrosaikansa 1.39,128. Bagnaia peittosi suomalaiskuskin kuitenkin 2,007 sekunnilla.

Lorenzo tykitti ennätyksen

MotoGP-luokassa paalulle pauhasi Durcatin Jorge Lorenzo uudella ennätysajalla 1.31,629.

Lorenzo kukisti toiseksi aika-ajoissa päätyneen Ducatin Pramac-tiimin Jack Millerin 0,287 sekunnilla. Yamahan Maverick Vinales nousi viimeisellä vedollaan kolmanneksi 0,321 sekuntia Lorenzosta.

Sarjaa ylivoimaisesti johtava Hondan Marc Marquez kaatui, mutta juoksi rivakasti hakemaan kakkospyörän alleen. Marquez lähtee sunnuntain kisaan viidennestä ruudusta vierellään Ducatin Andrea Dovizioso. Dovizioso jäi pohjista 0,374 ja Marquez 0,387 sekuntia.

Kotikisaansa ajava Yamahan Valentinto Rossi oli seitsemäs 0,399 sekuntia kärjestä.

Moto3-luokassa jo kauden kahdeksannen paalupaikan nappasi nimiinsä Jorge Martin lukemin 1.41,823.

Red Bull KTM Ajo-tiimin Darryn Binder oli 23:s 1,803 sekunnin erolla Martiniin.

Miguel Oliveira (44) ja Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo