Etusivu / Moto2 / Tuuli iloitsee: ”Ajaminen tuntuu nyt paljon paremmalta”
Niki Tuuli ja tyylinäyte Mugellon radalta. Kuva: Gold & Goose Photography

Tuuli iloitsee: ”Ajaminen tuntuu nyt paljon paremmalta”

Niki Tuuli nostaa vauhtiaan sessio sessiolta Moto2-luokan MM-sarjassa. Eroa kärkeen toki vielä riittää, mutta se kavenee koko ajan. Tuuli on nopea oppimaan, mutta kärsivällisyydestä ei ole varaa tinkiä. Tärkeintä tässä vaiheessa on saada alle mahdollisimman paljon ehjiä kierroksia.

Juuri tätä ohjenuoraa Tuuli noudattaa nyt tiukasti tunnetusti huippukovassa ja -tasaisessa Moto2-luokassa.

– Ajaminen tuntuu nyt paljon paremmalta. Opin ajamaan jouhevammin. Ja mitä enemmän pystyn parantamaan omaa suoritustani, sitä enemmän me pystymme parantamaan pyörää, Tuuli tähdentää tiiminsä Twitter-tilillä.

Tuuli ajoi kaksi viikkoa sitten uransa ensimmäisen motokakkosten MM-osakilpailun aika-ajoissa sijalle 30 Le Mansin Bugatti-radalla Ranskassa. Silloin ero kärkeen oli 2,495 sekuntia 4185 metrin mittaisella baanalla.

SIC Racing Teamin suomalaiskuljettaja ajoi tänään sijalle 27 Italian GP:n aika-ajoissa Mugellossa. Ero kärkeen oli 1,815 sekuntia reilun kilometrin Bugatti-baanaa pitemmällä radalla. Mugellon aika-ajoja edeltäneessä harjoituksessa Tuuli ylsi jo 1,390 sekunnin päähän pohjista.

Kelpo suorituksia kaiken kaikkiaan, kun otetaan edelleen huomioon se, että molemmat radat ovat olleet Tuulelle täysin uusia tuttavuuksia.

– Tämä päivä oli taas paljon parempi, sillä paransin aikaani miltei sekunnin kolmannessa harjoituksessa, Tuuli iloitsee.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Tuuli hoiti tyylillä Italian GP:n aika-ajon

Tuuli on sanojensa mittainen mies: kierrosajasta lähti yhdeksän kymmenystä

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *