Etusivu / Moto2 / Tuulelle kehut tiimipomolta: ”On hienoa, että Niki ajaa meillä!”
Niki Tuuli. Kuva: SIC Racing Team

Tuulelle kehut tiimipomolta: ”On hienoa, että Niki ajaa meillä!”

Niki Tuulen avauspäivä MotoGP-sarjan Moto2-luokassa on pulkassa. Sijoitus Ranskan GP:n perjantain harjoituksissa ei vielä odotetusti häikäise, mutta ei ollut tarkoituskaan. Pääasia oli saada tuntumaa uuteen pyörään, tiimiin ja rataan. Ja siinä Tuuli, 22, onnistui tyylikkäästi.

– Meidän oli aloitettava kaikki alusta, mutta uskon ja luotan siihen, että tästä tulee vielä hyvää, SIC Racing Teamin ruotsalainen tiimipäällikkö Johan Stigefelt iloitsee.

Tuulen terävä debyytti malesialaistiimissä saattoi jopa yllättää Stigefeltin, joka ei aseta suomalaiselle mitään paineita, eikä tulostavoitteita legendaarisella Le Mansin Bugatti-radalla.

– On hienoa, että Niki ajaa meillä! Niki on todella nopea kuljettaja, Stigefelt antoi ajatusten karata hetkeksi jo tulevaan.

Tuuli kiersi radan aamun harjoitusjaksolla lukemin 1.39,779. Iltapäivän treenissä kierrosajasta lähti jo 0,860 sekuntia. Tuulen päivän paras kierrosaika 1.38,910 riitti perjantain harjoitusten yhdistetyllä tuloslistalla sijaan 30.

Pohjat heti aamulla syntyneellä ajalla 1.37,001 paineli Marcel Schrötter, josta Tuuli jäi 1,909 sekuntia.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miguel Oliveira oli kahdeksas 0,0361 sekuntia Schrötterin takana. Oliveiran tiimikaveri Brad Binder päätyi sijalle 21. Hänen eronsa kärkeen kirjattiin numeroin 1,151.

– Olosuhteet radalla olivat tänään hieman vaikeat, vaikka pystyinkin kohentamaan aikaani iltapäivällä. En ole kuitenkin 100-prosenttisen tyytyväinen: kaaduin kertaalleen, enkä pystynyt ajamaan tasaisesti. Meidän on parannettavaa pyörää ja minun ajotyyliäni tälle radalle, joka on erittäin lyhyt ja kapea. Täällä on oltava todella tarkkana ajolinjojen kanssa, painottaa sarjassa kolmantena oleva Oliveira.

Niki Tuuli. Kuva: Gold & Goose Photography/SIC Racing Team

Motogp.com

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *