Etusivu / Moto2 / Tuulelle hehkutusta tiimipäälliköltä: ”Upeaa katseltavaa”
Niki Tuuli. Kuva: Kuva: Gold & Goose Photography

Tuulelle hehkutusta tiimipäälliköltä: ”Upeaa katseltavaa”

Ruotsalaiset kehuvat harvemmin suomalaisia näin vuolaasti, mutta nyt on pakko: Niki Tuuli on näet tehnyt jo kahdessa ensimmäisessä Moto2-kisassaan siksi suuren vaikutuksen tiimipäällikköönsä Johan Stigefeltiin malliin ”tästä kaverista kuullaan vielä!”

SIC Racing Teamia kipparoiva ruotsalainen Stigefelt ei säästellyt sanojaan hehkuttaessaan Tuulen suoritusta Mugellossa ajetussa Italian GP:ssä. 17:s sija vain sekunnin päähän pisteistä on kova suoritus tässä vaiheessa koulutusta.

– Niki ajoi erittäin hyvän kisan. Hän on kaventanut paljon eroa kärkeen Le Mansiin nähden. Ja tämä oli vasta hänen toinen kisansa. Hän tulee koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Ja hän tosiaankin ottaa huomioon kaiken sen, mitä hänelle kerromme ja miten pyörää muutamme. Niki parantaa sessio sessiolta, Stigefelt avaa kehityskaaren suurta kuvaa.

Se, mitä entinen aktiivikuski ja nykyinen tiimipomo sunnuntaina radalla näki, veti hänet miltei haltioihinsa.

– Nikillä oli pari hyvää taistelua niiden kuljettajien kanssa, jotka kamppailivat pistesijoista. Se oli upeaa katseltavaa. Olimme hyvin lähellä pisteitä, sillä Niki taisteli sijasta 14. Se olisi ollut tietenkin mahtavaa, mutta olemme erittäin tyytyväisiä tähänkin suoritukseen. Työ jatkuu ja huomenna meillä on testipäivä hänen kanssaan. Toivottavasti saamme otettua Barcelonaa silmällä pitäen taas yhden stepin eteenpäin, Stigefelt viittaa 17. kesäkuuta ajettavan Katalonian GP:n suuntaan.

Barcelonan kisaviikonvaihde tarjoaa suomalaisille mahan täydeltä makeaa, kun myös Mika Kallio palaa Montmelon radalla tositoimiin. KTM Tech 3-tiimin kisakuljettajan paikasta taisteleva Kallio ajaa Barcelonassa kauden toisen villin kortin GP:nsä.

Mugelloon oli saapunut kisapäivänä yli 90 000 katsojaa. Pääosa heistä oli tietenkin Valentino Rossin fanaattisia kannattajia, mutta saattoi siinä samalla Niki Tuulikin (66) saada mukavasti uusia faneja myös Italian suunnalta. Kuva: Gold & Goose Photography

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Niki Tuuli: ”Olen todella iloinen, tämä on unelmani!”

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *