Etusivu / Moto2 / Tässä ovat suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat kauden 2018 virallisissa väreissään
Miguel Oliveira (vas.) ja Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Tässä ovat suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajat kauden 2018 virallisissa väreissään

Aki Ajon johtamat Moto2- ja Moto3-luokkien Red Bull KTM Ajo-tiimit ovat valmiina ensi viikonvaihteena Losailin radalla Qatarissa käynnistyvään MM-kauteen.

Työt on tehty tuttuun tapaan huolella talvitestijaksolla, jonka päätteeksi tiimien kuljettajista otettiin myös viralliset kuvat Espanjan Jerezissä.

Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi koostuu jo viime kaudelta tutusta kaksikosta, eli portugalilaisesta Miguel Oliveirasta ja eteläafrikkalaisesta Brad Binderista.

Red Bull KTM Ajo ei sen sijaan kilpaile Moto3-luokassa enää tehdastiimin statuksella. Motokolmosissa tiimin ainoa kuljettaja ja samalla uusi kasvo on Binderin veljeksistä nuorempi, eli Darryn.

Oliveira päätti viime kauden upeasti kolmeen peräkkäiseen voittoon. Vuonna 2016 Moto3-luokan maailmanmestaruuden saavuttanut Binder nousi samoissa kisoissa puolestaan podiumille. Ajon molemmat kuljettajat lukeutuvat ehdottomien mestarisuosikkien joukkoon.

– Olen valmis alkavaan kauteen, vaikka emme ajaneetkaan talvella niin paljon kuin vuosi sitten, Oliveira viittaa enää kahteen viralliseen IRTA-testijaksoon.

Binder päätyi Jerezin viimeistelytesteissä kolmanneksi ja Oliveira kahdeksanneksi.

– Pyörään on tullut pieniä muutoksia, mutta se on kaiken kaikkiaan melko lailla samanlainen kuin kauden 2017 viimeisissä kisoissa. Olen varma, että ainakin kauden alku tulee olemaan hyvä, Oliveira arvioi.

Oliveira odottaa syystäkin kovaa vastusta tiimikaveriltaan.

– Bradin vauhti näyttää hyvältä. Hän päätti viime vuoden vahvasti siitä huolimatta, että käsivamma varjosti hänen alkukauttaan.

Oliveira ollaan viemässä tämän kauden jälkeen kovaa kyytiä KTM:n MotoGP-luokan satelliittitiimiin. Mies itse ei sillä vielä päätään vaivaa.

– Keskityn tekemään työni hyvin Moto2:ssa. Myöhemmin, jos mahdollisuus nousuun MotoGP-luokkaan tulee, niin sitten se tulee.

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Darryn Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *