Etusivu / Moto2 / Tässä ovat Ajon tiimin kauden 2018 Moto2-kuljettajat
Miguel Oliveira (vas.) ja Brad Binder. Kuva: KTM/Gold and Goose

Tässä ovat Ajon tiimin kauden 2018 Moto2-kuljettajat

MotoGP-sarja on parhaillaan kesätauolla, mutta kulisseissa ja erityisesti Moto2-luokan siirtomarkkinoilla käy kova kuhina. Tallipäällikkö Aki Ajo voi seurata näiden neuvottelujen etenemistä tavoilleen uskollisesti tyynen rauhallisena, sillä hänen johtamallaan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimillä tilanne on ollut tältäkin osin jo hyvissä ajoin hallussa.

Asiaa ei ole vielä virallisesti vahvistettu, mutta käytännössä kuvio on selviö: Moto2-tiimin nykyiset kuljettajat, eli portugalilainen Miguel Oliveira ja eteläafrikkalainen Brad Binder jatkavat ensi kaudella suomalaistallin riveissä.

Molemmat pysyvät samalla sitoutettuina KTM:n ja Red Bullin pitkäjänteiseen projektiin, jonka maali siintää MotoGP-luokassa. Oliveiralle on jo nyt ehditty väläytellä vihreää valoa tämän ja kauden 2019 osalta.

Ajo on ollut erittäin tyytyväinen sittenkin vielä alkutaipaleellaan olevan KTM:n Moto2-projektin rivakkaan etenemiseen ja molempien kuljettajien esityksiin – syystäkin.

Kauden toistaiseksi väkevin esitys nähtiin viime sunnuntaina Sachsenringin radalla Saksassa, jossa Kotarin neitseellinen Moto2-voitto jäi enää 66 tuhannesosan päähän MM-pisteissä kolmanneksi palanneen Oliveiran toimesta.

Ajon riveissä viime vuonna Moto3-luokan maailmanmestaruuden saavuttaneen Binderin osalta tämän kauden ensimmäinen puolisko oli rikkonainen peräti kolme kertaa lyhyen ajan sisällä operoidun vasemman käden vuoksi.

Saksassa ajettu seitsemäs sija kuitenkin osoitti, että normaalitasoon nähden pahimmillaan vain 30-prosenttiseksi pudonneet voimat palautuvat käteen päivä päivältä. Binderin henkinen kantti on äärimmäisen kova ja vauhti sekä taito tärävimmillään ehdotonta huippuluokkaa.

– Saksan kisasta jäi hyvä maku, sillä vauhtini varsinkin kisan loppupuolella oli erittäin hyvä. Pyörä oli täydellinen ja siitä taas isot kiitokset tiimille. Nyt sitten vain jatketaan töitä kesätauolla ja pyritään palamaan radoille entistäkin vahvempana, toteaa Binder, jonka motokolmosissa kilpaileva nuorempi veli Darryn saattaa hänkin olla vielä jossain vaiheessa Ajo Motorsportin miehiä.

Oliveira vahvisti jo Hollannin TT:n aikoihin, että KTM:n MotoGP-luokan tiimin ovet ovat hänellä avoinna, jos ja kun näytöt riittävät. Ainakin tähän mennessä Oliveiralle on sadellut vuolaasti kiitosta ja kehuja KTM:n ylimmältä taholta asti.

– On uskomatonta, että olemme kolmantena MM-pisteissä. Se on jotain sellaista, mitä emme osanneet odottaa. Kesätauko tarjoaa nyt tilaisuuden pieneen lepoon ja analysointiin sille, mitä KTM:n ensimmäisellä Moto2-kaudella on jo tähän mennessä saavutettu.

Kausi jatkuu 6. elokuuta Brnon radalla ajettavalla Tshekin GP:llä.

Aki Ajo. Kuva: KTM/Sebas Romero

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *