Etusivu / Moto2 / Tallipomo Ajo: ”Voittajafiilis!”
Brad Binder (vas.) ja Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Tallipomo Ajo: ”Voittajafiilis!”

Tallipäällikkönä käytännössä kaiken mahdollisen kokenut ja tunteet taitavasti piilossa pitävä Aki Ajo on harvemmin iloinnut kuljettajiensa yltämisestä kympin sakkiin yhtä paljon, mitä Mugellossa ajetussa Italian GP:ssä nähtiin. Ilakointi oli kuitenkin täysin perusteltua Toscanassa.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miguel Oliveira ajoi Moto2-luokan kisassa viidenneksi ja paluun kolmen GP:n mittaisen toipilasjakson jälkeen radoille tehnyt Brad Binder kymmenenneksi.

Binderin nousua ruudusta 23 kympin nippuun luonnehdittiin Mugellossa sankariteoksi, sillä marraskuun tällin jälkeen kolme kertaa operoitu vasen käsi on yhä todella kaukana 100-prosenttisesta kunnosta. Kivut viime vuoden Moto3-mestarin kädessä äityivät miltei sietämättömäksi heti perjantain treeniurakan jälkeen.

– Sijat 5 ja 10 ovat meille erittäin hyviä. Tärkeintä on, että pystymme parantamaan koko ajan esityksiämme uudessa projektissa. Molemmat kuljettajamme tekivät todella hyvää työtä. Tämä tuntuu kuin voitolta, Ajo kuvailee tuntojaan ”Mugellon ihmeen” jälkeen.

Brad on meidän sankarimme, sillä hän ajoi koko viikonlopun erittäin kipeällä kädellä. Se on jotain uskomatonta!

– Brad on meidän sankarimme, sillä hän ajoi koko viikonlopun erittäin kipeällä kädellä. Se on jotain uskomatonta! Isot onnittelut Bradille, Ajo hehkuttaa.

Binder on itsekin vähän ihmeissään siitä, miten tämä on mahdollista.

– Kiitos tiimille, tohtori Mirille (Xavier), Clinica Mobilelle ja fysioterapeuteille siitä, että pystyin ajamaan Mugellossa. Käsi oli voimaton ja kivut olivat kovat jo lauantaina. Kisassa käsi väsyi kymmenen kierroksen jälkeen ja minun oli kompensoitava sitä oikealla kädellä. Siihen nähden tähän sijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Nyt minun on vain jatkettava lijasti töitä ja pyrittävä palauttamaan voimat 100-prosenttisesti vasempaan käsivarteen niin nopeasti kuin mahdollista.

Sekin vaatii sankaritekoja, sillä MotoGP-sarjassa on parhaillaan menossa melkoiset härkäviikot: neljä kisaa viidessä viikossa.

Niistä seuraava odottaa vuoroaan jo parin päivän kuluttua Kataloniassa.

Katso myös

Ajo Motorsport päätti kauden 2017 mallikkaasti Valencian testeissä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin kausi 2017 on päättynyt radalla. Vuoden viimeiset kierrokset ajettiin tiistaina Valencian Ricardo …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *