Etusivu / Moto2 / Suomalaistallin Moto2-ässä säväytti sähäkässä sprinttikisassa
Alex Marquez (vas.), Thomas Lüthi ja suomalaistalille kauden viidennen podiumsijoituksen saavuttanut Miguel Oliveira Tshekin GP:n korokkeella. Kuva Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallin Moto2-ässä säväytti sähäkässä sprinttikisassa

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin vahva meno jatkuu Moto2-luokassa. Miguel Oliveira poimi talteen kauden viidennen podiumsijoituksensa Tshekin GP:ssä.

Motokakkosten 20 kierroksen kisasta oli takana vasta kahdeksan, kun sade kasteli Brnon radan. Kuljettajat komennettiin punaisin lipuin takaisin ratavarikolle ja uusintastartti typistyi vain kuuden kierroksen mittaiseksi sprinttikisaksi.

Tynkäkapinasta muodostui kokeneen Thomas Lüthin täydellistä näytöstä. Lüthi tervehti ruutulippua 4,491 sekunnin marginaalilla Alex Marqueziin.

Oliveira jäi voittajasta 6,983 ja tämän 12:nneksi sijoittunut tiimikaveri Brad Binder 20,547 sekuntia.

– Tämä on ollut hyvä viikonvaihde meille Moto2:ssa. Kuljettajiemme esitykset ovat olleet hyviä niin kuivalla kuin märälläkin radalla, kertoo tallipäällikkö Aki Ajo tiiminsä tiedotteessa.

– Miquelin osalta viikonvaihde oli erittäin positiivinen varsinkin podiumin osalta, mutta myös siksi, että hän pystyi olemaan kärjen tuntumassa kaikissa sessiossa. Minun mielestäni tärkeintä on se, että olimme nyt vahvoja sadekelissä, mitä emme tätä ennen olleet. Olemme ottaneet uuden askeleen eteenpäin, jatkaa Ajo.

Sarjaa kauden ensimmäisellä puoliskolla dominoinut Marquezin Marc VDS-tiimikaveri ja ensi vuonna MotoGP-luokkaan siirtyvä Franco Morbidelli joutui tyytymään Brnossa kahdeksanteen sijaan.

Morbidelli johtaa silti edelleen sarjaa pistein 182. Lüthilla on koossa 165 pistettä. Marquez ja Oliveira tulevat seuraavilla sijoilla tasapistein 133.

Kauden 11:s osakilpailu ajetaan viikon kuluttua Red Bull Ringin radalla Itävallassa.

Motogp.com

Katso myös

Video: Ajon tiimistä löytyy myös tuleva tohtori!

Aki Ajon johtaman Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on melkoinen monilahjakkuus – …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *