Etusivu / Moto2 / Suomalaistallin kuskit janoavat kovia kierroksia – sade vesitti Jerezin testien avauspäivää
Miguel Oliveira (vas.) ja Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallin kuskit janoavat kovia kierroksia – sade vesitti Jerezin testien avauspäivää

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Red Bull KTM Ajo-tiimien kuljettajien kierrosmäärät jäivät vähiin Moto2- ja Moto3-luokkien viimeistelytestien avauspäivänä Andalusiassa. Sade kastoi Jerezin radan, mutta keskiviikkona odotellaan kelin osalta toiveikkaasti parempaa. Aki Ajon joukoilla on yhä paljon tekemätöntä työtä jäljellä.

Jereziin oli luvattu tiistaiksi rajua sadetta, mutta siltä sentään vältyttiin. Taivas aukeni kuitenkin harmittavasti juuri sen verran, että se teki päivästä todella haasteellisen. Ajon Moto2-tehdastiimin molempien kuljettajien, eli Miguel Oliveiran ja Brad Binderin kierrosmäärät jäivät alle 15:n.

– Ei se silti täysin negatiivinen päivä ollut, sillä sääennuste oli paljon huonompi. Pystyimme sentään ajamaan muutamia kierroksia ja jatkamaan töitä siitä, mihin viimeksi testeissä täällä jäimme. Jos sade jatkuu seuraavina päivinä, niin suunnitelmanamme on mennä radalle vasta siinä vaiheessa, kun se on täysin märkä. Meidän pitää ajaa myös sadekelin sessio, josta on varmuudella apua jatkoa ajatellen, Oliveira viittaa 18. maaliskuuta käynnistyvään MM-kauteen.

Binder luonnehti Jerezin avausta kelpo päiväksi sateesta huolimatta.

– Pystyimme ajamaan kahdessa eri sessiossa, joten siinä mielessä ei lainkaan huono päivä, vaikka kierrokset jäivätkin ikävä kyllä vähiin. Keskiviikon sääennuste näyttää paremmalta, joten katsotaan nyt. Ajamme kuivalla tai sitten täysin märällä radalla. Muussa tapauksessa pysymme varikkoboxissa, Binder viittaa Oliveiran tavoin testaamisen hyödyttömyyteen niin sanotussa puolihullussa kelissä.

Moto2-luokan tiistain kiireisin kuljettaja oli Francesco Bagnai ajalla 1.42,443, josta kahdeksanneksi päätynyt Oliveira jäi 0,529 sekuntia. Binderin sijoitus oli 17:s 1,109 kärjen takana.

Brad Binderin nuorempi veli, suomaistallissa debytoiva Darryn paineli puolestaan Moto3-luokassa 12:nneksi ajalla 1.48,242. Kärkeen lukemin 1.46,642 karautti jo viime kaudella vahvoja otteita esittänyt Aron Canet, joka peittosi Binderin tasan 1,6 sekunnilla.

Darryn Binder kiersi Jerezin radan 16 kertaa.

– Fiilis kohenee koko ajan ja odotan innokkaana lisää kierroksia. Toivotaan nyt, että vältymme keskiviikkona sateelta ja pääsemme ajamaan koko päivän. Haluan saada yhä paremman tuntuman pyörään ja sen myötä lisää vauhtia. Olemme tarvittaessa valmiita myös testaamaan sadekelin säätöjä, Binder viittaa Andalusian arvaamattomaan säähän.

Darryn Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *