Etusivu / Moto2 / Suomalaistallin kuski innoissaan: ”Olen jo valmis MM-avaukseen!”
Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallin kuski innoissaan: ”Olen jo valmis MM-avaukseen!”

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Brad Binder on tyytyväinen, todella tyytyväinen mies. Binder paineli Jerezissä ajettavien viimeistelytestien toisen päivän kolmanneksi kovimman kierrosajan, mikä nosti leveän hymyn miehen kasvoille.

– Meillä on nyt todella hyvät säädöt ja tunnen olevani valmis MM-avaukseen!, Binder viittaa reilun viikon päästä Qatarissa ajettavaan kisaan.

Binderistä huokuu juuri nyt vastaava itseluottamus kuin kaudella 2016, jolloin hän saavutti Moto3-luokan maailmanmestaruuden jo viidenneksi viimeisessä GP:ssä.

– Olen erittäin iloinen. Uskon, että otimme tänään muutamia merkittäviä askeleita: ymmärrän nyt pyörän käyttäytymistä paremmin kisarenkailla pitempiä vetoja ajettaessa. Tärkeä asia on se, että pystyin ajamaan erittäin hyviä kierrosaikoja käytetyillä renkailla. Se on todella positiivista minulle.

Keskiviikon parhaat kierrosajat puristettiin toisessa sessiossa.

– Teimme pieniä muutoksia pyörään ja ne ehdottomasti auttoivat minua. Fiilis pyörään oli parempi ja myös kierrosajat kovempia. Teimme tänään tosi hyvää työtä ensimmäistä kisaviikonloppua ajatellen. Huomenna on tarkoitus ajaa muutamia kierroksia sadekelissä, mutta vain siinä tapauksessa, että rata on kauttaaltaan märkä, Binder suunnittelee.

Binderin tiimikaveri, viime kauden kolmeen peräkkäiseen voittoon komeasti päättynyt Miguel Oliveira ajoi keskiviikkona kahdeksanneksi neljä kymmenystä Binderin ajasta jääneenä. Se ei viilipytyn mielenrauhaa järkyttänyt.

– Kaiken kaikkiaan positiivinen päivä. Kokeilimme erilaisia säätöjä, jotka tarjosivat myös erilaisia tuloksia -positiivisia ja vähemmän positiivisia. Tämä kaikki kerätään Qataria varten. Olen varma siitä, että meillä on erittäin hyvä pyörä kauden avauskisaan, uusiin renkaisiin vielä piirun verran parempaa tuntumaa hakeva Oliveira alleviivaa.

Oliveira omaa vankkumattoman luottamuksen itseensä ja tiimiinsä.

– Luotan täysin tiimiin ja siihen, että teemme hyvää työtä välittömästi kauden ensimmäisessä kisassa. Olen fyysisesti hyvässä iskussa ja tunnen sopivan rentouden ajaessani.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: MotoGP:stä maitojunalla takaisin Moto2-luokkaan – painelee nyt KTM:llä kärjessä

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *