Etusivu / Moto2 / Suomalaistallille kakkosrivin lähtöpaikka MM-avaukseen
Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallille kakkosrivin lähtöpaikka MM-avaukseen

Aki Ajon johtama Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi korkkasi kauden 2018 aika-ajot kelpo suorituksella Qatarin GP:ssä, kun Miguel Oliveira paineli Losailin valaistulla aavikkoradalla neljänneksi.

Tiimikaveri Brad Binderiltä odotettiin enemmän, mutta ei 13. lähtöruutukaan ole taistelijalle suinkaan toivotan paikka lähteä sunnuntaina ajettavaan kauden avauskisaan.

Viime kauden kolmeen peräkkäiseen voittoon päättynyt Oliveira kävi tiukan kapinan kolmannesta sijasta Valentino Rossin VR46-tiimin Francesco Bagnaian kanssa. Se vääntö päättyi Bagnaian eduksi kolmen tuhannesosan turvin.

Aavikkoradan herra ja hidalgo oli Marc VDS-tiimin Alex Marquez, joka tyylitteli pohjiksi ylivoimaiset lukemat 2.00,299. Marquez kukisti kakkoseksi tuikanneen Ponsin tiimin Lorenzo Baldassarrin 0,308 sekunnilla.

Oliveira jäi pohjista 0,547 ja tuntuvasti korkeimmin odotuksin aika-ajoon lähtenyt Binder 1,039 sekuntia.

– Taas positiivinen päivä, jossa pystyin parantamaan tuntuvasti kierrosaikaani. Olen tyytyväinen kakkosrivin lähtöpaikkaan ja aika-ajon neljänteen sijaan. Keskityn kisassa hyvään starttiin välttääkseni avausmutkan ruuhkan. Jos pystyn ottamaan paikkani kärkiryhmästä, niin silloin pistetään kaikki peliin, Oliveira lupaa.

Binder myönsi kiertelemättä ja kaartelematta, että aika-ajo ei sujunut lainkaan odotusten mukaan.

– Harmi, sillä minulla oli hyvä fiilis aamulla ajetussa kolmannessa harjoituksessa. Olen pettynyt, mutta uskon, että pystyn kisassa parempaan, Binder pudotteli.

Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *