Etusivu / Moto2 / Suomalaistallilla vaikea Moto2-kisa – Morbidelli palasi pikaisesti voittajaksi
Suomalaistallin Miguel Oliveira lähti Le Mansin kisaan hänelle vaatimattomasti ruudusta 17. Kisan loppusijoitus oli sama. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallilla vaikea Moto2-kisa – Morbidelli palasi pikaisesti voittajaksi

Moto2-luokan MM-pisteissä kolmantena Ranskaan saapunut Red Bull KTM Ajo-tiimin Miguel Oliveira käynnisti kauden viidennen osakilpailun ruudusta 17. Kuin kohtalon ivasta hän leikkasi samalla sijalla myös maalilinjan. Tiimikaveri Ricky Cardus puolestaan pystyi poimimaan pisteitä 13. sijan turvin.

Kisan herra ja hidalgo oli kauden kolmella komealla voitolla käynnistänyt, mutta kaksi viikkoa sitten ajovirheeseen ja sen myötä nollille Jerezissä sortunut Marc VDS-tiimin Franco Morbidelli, joka nousee ensi kaudella samoissa väreissä MotoGP-luokkaan.

Morbidelli tyylitteli kauden neljännen ykkössijansa 1,714 sekunnin erolla Francesco Bagnaiaan. Paalupaikkamies ja Le Mansin ”stop&go”-rataa rakastava Thomas Lüthi oli kolmas 5,837 sekuntia voittajan takana.

MM-pisteissä neljänneksi pudonneen Oliveiran osalta koko viikonvaihde oli vaikea. Toimivia säätöjä ei tahtonut löytyä pyörään monista kokeiluista huolimatta ja vaikka aamun warm up-sessiossa nähtiinkin valonpilkahdus, niin se ei kantanut kisaan asti.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Mugellon radalla Italiassa.

Tässä vaiheessa ei ole vielä varmaa, palaako vasenta kättään pitkään potenut Brad Binder silloin Oliveiran rinnalle tositoimiin.

– Käsi on edelleen voimaton ja se on estänyt Bradia palaamasta radoille, taustoittaa tiimipäällikkö Aki Ajo.

Tulokset (Motogp.com).

MM-pistetilanne (Motogp.com).

Katso myös

Aki Ajo: ”Olemme pettyneitä, mutta emme anna koskaan periksi”

Tallipäällikkö Aki Ajo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-luokan kuljettajat Miguel …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *