Etusivu / Moto2 / Nyt se on varmaa: Cortese yhä vahvemmilla Kallio Racingiin – Aegerter sittenkin KTM:llä Moto2-luokkaan
Sandro Cortese. Kuva: Dynavolt Intact GP/Friedemann Kirn

Nyt se on varmaa: Cortese yhä vahvemmilla Kallio Racingiin – Aegerter sittenkin KTM:llä Moto2-luokkaan

Kovia kokeneen saksalaisen Kiefer Racingin palaset ovat loksahtaneet kodalleen tavalla, mikä toivon mukaan tietää lähipäivinä hienoja uutisia myös suomalaistalli Kallio Racingin taholta.

Kiefer Racing vahvisti tänään Jochen Kieferin toimesta, että suomalaistalli Ajo Motorsportin ex-kuljettajiin lukeutuvan sveitsiläisen Dominique Aegerterin kuviot on saatu kauden 2018 rahoituksen osalta kuntoon. Aegerter kilpailee tiimin ainoana Moto2-kuljettajana pyöränään KTM.

Niin ikään Ajon ex-kuljettajakaartiin kuuluvan, suomalaistallille vuonna 2012 Moto3-luokan maailmanmestaruuden ajaneen saksalaisen Sandro Cortesen oli alun perin määrä jatkaa uraansa Aegerterin rinnalla, kunnes kuvio karahti joulun alla rumasti kiville: Kiefer Racingin diili kariutui vetovastuuta ottamassa olleen britti David Pickworthin ja tämän taustalla toimineen mystisen venäläissijoittajan kanssa.

Parhaillaan Espanjassa harjoitteleva Aegerter lähti sen jälkeen kuumeisesti kasaamaan rahoitusta varmistaakseen jo kertaalleen kalkkiviivoilla kaatuneen sopimuksen KTM:n kanssa.

Se onnistui, mutta vaati myös mittavia uhrauksia Aegerterilta. Hän pisti omat rahat likoon ja tinki ensi kauden palkan käytännössä nollille, tai ainakin minimiin. Tämä jos jokin kertoo siitä palavasta halusta kilvanajoon, joka ajaa tarvittaessa kaiken muun edelle.

Mika ja Vesa Kallio, sekä Cortese urakoivat parhaillaan vastaavaa Supersport-luokan MM-sarjan osalta. Cortesen ajaminen ensi kaudella Kallio Racingissa edellyttää noin 150 000 euron potin kasaamista.

Jos Kiefer Racing ja Aegerter taistelivat miltei 1,2 miljoonan euron budjetin kasaan, niin eiköhän myös Kalliot ja Cortese onnistu omalla tahollaan. Kyseessä on siksi kovia nimiä ja kovia suhteita näissä kekkereissä.

Jochen Kiefer pitää kaikkien tavoin peukkuja Kallion veljesten ja Cortesen suuntaan.

– Olisi ollut hienoa, mikäli olisimme pystyneet jatkamaan kahdella kuljettajalla. Olen siksi hyvin, hyvin pahoillani Sandro Cortesen puolesta. Toivotan hänelle kaikkea hyvää ja menestystä tulevalla urallaan, lokakuussa Malesian GP:n alla sydänkohtaukseen menehtyneen pitkäaikaisen tiimipäällikkö Stefan Kieferin Jochen-veli toteaa Speedweekille.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Mika ja Vesa Kallio haluavat Ajo Motorsportin ex-maailmanmestari Cortesen Kallio Racing-tiimiin
Mika Kallio: ”Olisi mahtavaa saada Cortese tiimiin”

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *