Etusivu / Moto2 / Niki Tuulin kausi 2019: jatkoa SIC:n ruodussa ja tiimikaveri rinnalle?
Niki Tuuli. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Niki Tuulin kausi 2019: jatkoa SIC:n ruodussa ja tiimikaveri rinnalle?

Niki Tuulia ajattavan SIC (Sepang International Circuit)-taustaisen tiimin ympärillä käy juuri nyt mielenkiintoinen pöhinä kauden 2019 osalta. Mikäli Tuuli pystyy solmimaan jatkosopimuksen, niin hän saa ensi vuonna suurella todennäköisyydellä tiimikaverin rinnalleen.

Petronas Sprinta Racing kilpailee meneillään olevalla kaudella Moto2-luokassa yhden kuljettajan, eli Tuulin voimin. Malesialaistiimin Moto3-kaksikon muodostavat Adam Norrodin ja japanilainen Ayumu Sasaki. Lisäksi SIC laajentaa toimintaansa ensi kaudella myös MotoGP-luokkaan Yamahan satelliittitiimin statuksella.

SIC on lähtenyt aina siitä ajatuksesta, että se pyrkii nostamaan malesialaiskuljettajia MotoGP-sarjaan. Siinä on onnistuttu upeasti erityisesti Hafizh Syahrinin hahmossa. Syahrin ajaa MotoGP-luokassa hienoa tulokaskautta Yamahan Tech 3-tiimin riveissä ja ura jatkuu ensi vuonna vuorostaan KTM:n Tech 3-tiimin väreissä.

Zulfahmi Khairuddin sen sijaan löi hanskat naulaan ja juuri nyt SIC:llä ei ole näköpiirissä varteenotettavaa malesialaisässää ainakaan Moto2-luokkaan, mikä tietenkin nostaa samalla Tuulin osakkeita. Tosin aina on pidettävä kirkkaana mielessä myös se, että raha ratkaisee – ja paljon.

SIC tiettävästi siis suunnittelee nostavansa Moto2-luokan kuljettajiensa määrän ensi kaudella kahteen. Silloin ja toivon mukaan nimenoman Tuulin rinnalle nostettaisiin Norrodin haistelemaan motokakkosten tuulia. Sasakille siihen on tuskin saumoja.

Norrodinin tilalle Moto3-luokan tiimiin pestattaisiin puolestaan britti John McPhee, joka on hyvästelemässä tämän kauden jälkeen CIP KTM-tiimin. Britti- ja saksalaislähteet ovat tänään rummuttaneet sen puolesta, että McPhee siirtyy kaudeksi 2019 SIC-tiimiin.

Ja mitä Niki Tuuleen edelleen tulee, niin pitää muistaa, että MotoGP-sarjaa hallinnoivalla Dornalla on tietenkin myös omat intressinsä pitää suomalaiskuljettaja kekkereissä mukana KymiRingille kaudeksi 2020 kaavailtua kisaa silmälläpitäen.

* Itävallan GP:n tulosseuranta.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Tuuli innoissaan Red Bull Ringille: ”Todella hyvät fiilikset Brnon jälkeen”

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *