Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli teki todella tyylikkään Moto2-debyytin!
Upea Moto2-luokan MM-avaus, Niki Tuuli! Kuva: Gold & Goose Photography

Niki Tuuli teki todella tyylikkään Moto2-debyytin!

Niki Tuuli hoiti uransa ensimmäisen MotoGP-sarjan viikonvaihteen todella tyylikkäästi maaliin legendaarisen Le Mansin Bugatti-radalla Ranskassa. SIC Racing Teamin suomalaiskuljettaja ajoi uransa ensimmäisessä Moto2-luokan MM-osakilpailussa sijalle 22. Sijoitus oli tiimin tämän kauden toistaiseksi paras.

Tuuli, 22, lähti kisaan ilman tulostavoitteiden tuomia paineita.

Tärkeintä oli ajaa Kalex-pyörällä ehjiä kierroksia ja tervehtiä ruutulippua. Tuuli onnistui taktiikassaan täydellisesti.

Tuuli sijoittui aika-ajoissa 30:nneksi, mutta kisaan hän pääsi lähtemään ruudusta 29. Tämä sen vuoksi, että aika-ajoissa toiseksi tykittänyt Xavi Vierge pudotettiin pyörän teknisten ongelmien vuoksi viimeiseen lähtöruutuun.

Tuuli ei hermoillut eikä hötkyillyt, vaan teki kylmäpäisesti tasaisen hyvää työtä läpi 25 kierroksen mittaisen kisan.

Imatralainen oli noussut sijalle 21, kun kisasta oli ensimmäiset viisi kierrosta takana. Tuuli kävi parhaimmillaan vielä kaksi pykälää korkeammalla, eli sijalla 19.

Kauden viidennen MM-osakilpailun ylivoimaiseen voittoon viiletti sarjaa johtava Francesco Bagnaia ennen Alex Marquezia ja Joan Miriä.

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin kuljettajista Miguel Oliveira oli kuudes ja Brad Binder yhdeksäs.

– Meidän pitää olla tyytyväisiä tämän päivän tuloksiin, koska molemmat kuljettajamme pystyivät ajamaan kympin sakkiin. Alku tähän viikonvaihteeseen oli vaikea ja samoin myös lauantaiaamu. Olen iloinen siitä kehityksestä, jonka saimme aikaan näiden kolmen päivän kuluessa. Olemme nyt kakkosina niin kuljettajien (Oliveira) kuin tiimienkin pisteissä, tallipäällikkö Ajo painottaa.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua sarjan nopeimmalla radalla, eli Italian Mugellossa.

Suomalaistallin Miguel Oliveira on MM-pisteissä toisena. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *