Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli taas tapetilla Moto2-luokkaan!
Niki Tuuli - kysyntää riittää myös MotoGP-sarjasta. Kuva: Philippe Damiens

Niki Tuuli taas tapetilla Moto2-luokkaan!

Niki Tuuli on ollut jälleen vahvasti tapetilla MotoGP-sarjan viimeaikojen varikkopuheissa. Mikään salaisuus ei ole se, että Moto2-luokan saksalaistiimi Kiefer Racing harkitsi suomalaiskuljettajan pestaamista sen jälkeen, kun sen sukset menivät ristiin britti Danny Kentin kanssa.

Kuvion taustalla oli vahvasti myös MotoGP:tä hallinnoiva Dorna, joka haluaisi sarjaan mukaan lisää pohjoismaalaisia kuljettajia KymiRingillä näillä näkymin vuonna 2019 ajettavaa Suomen MM-osakilpailua silmällä pitäen.

Dorna hallinnoi myös Superbiken MM-sarjaa, jonka yhteydessä ajettavassa Supersport-luokassa Tuuli kilpailee suomalaistalli Kallio Racingin riveissä.

Dorna oli varikkohuhujen mukaan valmis neuvottelemaan Kallio Racingin kanssa siitä, että Tuuli ajaisi loppukauden kahta sarjaa. Näihin neuvotteluihin ei kuitenkin loppupeleissä päädytty, kun Kiefer Racing päätti pestata britti Tarran MacKenzien Kentin korvaajaksi.

Eikä tässä Tuulin MotoGP-sarjan kuvioiden osalta toki vielä kaikki. Hänelle oli tarjolla keikkakuljettajan paikka jo Losailin aavikkoradalla Qatarissa ajettuun MotoGP-sarjan avausosakilpailuun Moto2-luokan Speed Up Racing-tiimissä, mutta sitä ei ollut aikataulusyistä mahdollista toteuttaa.

Tuuli jatkaa siis Yamahalla Supersportin MM-sarjassa, jossa Kallio Racing ottaa heti ensimmäisellä täyspainoisella kaudellaan tukevaa jalansijaa. Ja mikä samalla hienoa, suomalaiskuljettajilla riittää kysyntää myös lajin korkeimmalla tasolla, eli MotoGP-sarjassa.

MotoGP-kausi jatkuu tulevana viikonvaihteena Mugellon radalla Italiassa. Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi palaa Toscanassa todennäköisesti tuttuun kuosiin, kun kolmesta edellisestä GP:stä sivussa toipilaana ollut Brad Binder janoaa tositoimiin Miguel Oliveiran rinnalla.

Ricky Cardus on tuurannut kättään potenutta Binderiä Austinin, Jerezin ja Le Mansin kisoissa.

Katso myös

Aki Ajo: ”Olemme pettyneitä, mutta emme anna koskaan periksi”

Tallipäällikkö Aki Ajo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-luokan kuljettajat Miguel …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *