Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli: ”Olen tyytyväinen – tähän mennessä pienin ero kärkeen”
Niki Tuuli. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Niki Tuuli: ”Olen tyytyväinen – tähän mennessä pienin ero kärkeen”

Petronas Sprinta Racing-tiimin suomalaiskuljettaja Niki Tuuli sijoittui Tshekin GP:n Moto2-luokan kisassa 21:nneksi. Sijoitus jätti Imatran miehelle toivomisen varaa, mutta kisa piti sisällään jälleen myös paljon positiivista. Tuuli jäi voittoon ajaneesta Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miguel Oliveirasta 28,087 sekuntia. Se merkitsi Tuulelle Moto2-uran toistaiseksi pienintä eroa kärkeen.

– Olen todella iloinen, että ajoin kisan maaliin. Otin kisaan hyvän startin ja tein pari ohitusta. Minulla oli todella hyvä ryhmä edessäni, mutta tein typerän virheen ja menetin muutaman sekunnin, Tuuli toteaa tiiminsä tiedotteessa.

Aamun warm up-sessiossa kärkiajasta enää 1,1 sekunnin jäänyt Tuuli puristi sen jälkeen liikaa ja kadotti rytminsä.

– Minun pitää oppia ajamaan juohevammin ja pysyttävä tyynenä, Tuuli tähdentää.

– En ole niinkään tyytyväinen 21. sijaan, mutta olen iloinen siitä, että ajoin kisan maaliin tähän mennessä pienimmällä erolla Moto2-luokassa.

Malesialaistiimin ruotsalaispomo Johann Stigefelt kehui vuolaasti suomalaiskuljettajaa.

– Niki teki todella hyvää työtä tänä viikonvaihteena palatessaan radalle loukkaantumisen jälkeen. Hän ei ole ajanut kisaa yli kuuteen viikkoon, joten tämän viikonlopun tavoitteena oli parantaa koko ajan, hankkia lisää kokemusta ja ajaa kisa maaliin. Niki teki tämän tosi hyvin. Uskon, että hän on hyvin pian pisteillä, Stigefelt linjaa.

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *