Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli, nyt on sadetanssin paikka!
Niki Tuuli. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Niki Tuuli, nyt on sadetanssin paikka!

Niki Tuulilla kulkee loistavasti Valencian märällä Ricardo Tormo-radalla, mutta kuivalla baanalla on vaikeampaa. Tuuli saakin nyt tapailla sadetanssin askeleita ennen sunnuntaina ajettavaa Moto2-luokan kauden viimeistä MM-osakilpailua.

Tuulin osalta sääennusteet vaikuttavat onneksi kerrankin suotuisilta. Sateen uskotaan palaavan Ricardo Tormolle pääosin kuivalla kelillä ajetun aika-ajopäivän jälkeen.

Petronas Sprinta Racingin hyvästelevä Tuuli ajoi perjantain jälkimmäisessä vapaassa harjoituksessa upeasti toiseksi ja homma oli hienosti hallussa niin ikään märällä radalla lauantaina vedetyssä kolmannessa treenissä: neljäs.

Aika-ajot ajettiin kuitenkin kuivalla radalla ja se oli myrkkyä Tuulille. Hän kellotti lukemat 1.37,457, jotka oikeuttivat vasta sijaan 26.

Paalupaikalle pauhasi VR46-tiimin Luca Marini ajalla 1.35,777, josta Tuuli jäi 1,680 sekuntia.

Marini saa sunnuntain kisan eturiviin rinnalleen Xavi Viergen ja Marcel Schrötterin. Vierge jäi pohjista 27 tuhannesosaa ja Schrötter 0,168 sekuntia.

Marinin tiimikaveri ja jo mestaruuden varmistanut Francesco Bagnaia oli neljäs 0,396 sekuntia kärjestä.

Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajat Miguel Oliveira ja Brad Binder löytyvät aika-ajoissa sijoilta 10 sekä 11. Marini peittosi Oliveiran 0,652 ja Binderin 0,687 sekunnilla.

Aki Ajon joukoilla on sunnuntain kisassa todella paljon pelissä, sillä Red Bull KTM Ajo johtaa tiimien MM-sarjaa 22 pisteen erolla VR46:een. Oliveira on jo varmistanut henkilökohtaisen MM-hopean ja Binder -pronssin.