Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli kovalla itseluottamuksella Barcelonaan: ”Haluan ajaa pisteille”
Niki Tuuli. Kuva: Gold & Goose Photography

Niki Tuuli kovalla itseluottamuksella Barcelonaan: ”Haluan ajaa pisteille”

Niki Tuuli ajaa tulevana viikonvaihteena nousujohteisen uransa kolmannen Moto2-luokan MM-osakilpailun. Montmelon rata Barcelonassa merkitsee SIC Racing Teamin suomalaiskuljettajalle jälleen täysin uutta tuttavuutta, mutta Tuuli ei anna sen tahtia taaskaan haitata. Tavoitteena on saavuttaa motokakkosten ensimmäiset MM-pisteet.

– Haluan ajaa MM-pisteille. Se tulee olemaan aina tavoitteeni, Tuuli julistaa.

Tuuli taisteli 14. sijasta ja pisteistä jo vajaat kaksi viikkoa sitten Mugellon radalla ajetussa Italian GP:ssä. Hän päätyi kisassa 17:nneksi ja kavensi eroa kärkeen mukavasti 15 sekunnilla Ranskan Le Mansissa ajamaansa debyyttikisaan nähden.

SIC Racing Team ajoi Italian GP-viikonvaihteen jälkeen yhden päivän testit Mugellossa. Se päivä nosti entisestään Tuulen itseluottamusta.

– Olen todella tyytyväinen tuohon testiin. Pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan uusia osia ja kaikki sujui erittäin hyvin. Pystyin parantamaan ajotyyliäni ja ymmärsin, missä menin vikaan kisaviikonvaihteen aikana. Ajamiseni oli paljon parempaa, pystyimme kehittämään pyörää entisestään ja paransin kierrosaikaani kisaviikonvaihteeseen nähden, vaikka olosuhteet testeissä eivät olleetkaan yhtä hyvät.

– Lähden nyt Barcelonan kisaviikonvaihteeseen paljonkin luottavaisimmin mielin, vaikka rata onkin minulle jälleen uusi, Tuuli jatkaa.

Tinkimättömästi töitä paiskiva Tuuli on tehnyt myös kotiläksynsä huolella.

– Menin viime viikonvaihteena katsomaan Barcelonassa ajettuja CEV-sarjan kisoja ja kiersin radan polkupyörällä pariin otteeseen lauantaina. Se helpotti ainakin saamaan käsitystä radan luonteesta. Olen katsonut myös paljon videoita täällä aiemmin ajetuista kisoista, joten toivon, että pystyn oppimaan radan nopeammin ja löytämään ajorytmin heti perjantain harjoituksissa.

Tuuli luottaa siihen, että hän omaa täydet saumat menestykseen uuden afalttipinnan saaneella Montmelon 4627 metrin mittaisella radalla.

– Olimme Mugellossa paljon lähempänä kärkeä, mutta tämä on taas toinen viikonvaihde, joten meidän pitää ottaa jälleen uusi steppi. Luotan, että pystymme tekemään hyvää työtä. Meidän on vain pidettävä tämä momentum yllä ja työskenneltävä lujasti parantaaksemme entisestään, Tuuli alleviivaa.

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *