Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli hehkuttaa: ”Tämä tiimi on uskomaton!”
Niki Tuuli Le Mansin Bugatti-radalla takanaan Danny Kent. Järjestäjien ilmoituksen mukaan Le Mansissa oli kisapäivänä paikalla 102 203 pääsylipun lunastanutta katsojaa. Kuva: Kuva: Gold & Goose Photography

Niki Tuuli hehkuttaa: ”Tämä tiimi on uskomaton!”

Niki Tuuli suoriutui komeasti Le Mansin Bugatti-radalla Ranskassa ajamastaan Moto2-luokan MM-debyytissä. Perhoset velloivat vatsassa, mutta hermokontrolli piti ja SIC Racing Teamin suomalaiskuljettaja tyylitteli ruutulipulle sijalla 22.

– Olin todella hermostunut ennen kilpailua, koska aika-ajo (30:s) ei ollut niinkään onnistunut, eikä ajaminen tuntunut yhtä rennolta ja hyvältä, Tuuli myönsi.

Perhoset lehahtivat kuitenkin nopeasti Le Mansin aurinkoiselle taivaalle. Kypärä päähän ja Kalexin puikoista löytyi taas hetkessä se tuttu taistelija.

– Otin melko hyvän startin, vaikka olinkin ehtinyt harjoitella niitä vain pari kertaa. Kaksi ensimmäistä kierrosta sujuivat hyvin ja yritin sen jälkeen vain ajaa ilman virheitä. Olen tyytyväinen siihen, että tein vain yhden virheen. Se osui kolmannelle kierrokselle, jolloin Kent (Danny) ohitti minut.

Tuuli ammensi Le Mansissa oppia isolla kauhalla. Ja urakka jatkuu. Se työsarja on kilvanajajalle loppumaton.

– Kisa oli varsin hyvä ja jokainen kierrosaika melkolailla samanlainen. Minun on kuitenkin vielä opittava ajamaan tällä pyörällä kovempaa. Joka tapauksessa tämä oli sittenkin vasta ensimmäinen kilpailu ja kaikki oli uutta: pyörä, renkaat ja rata. Mitä enemmän saan kokemusta ja oppia tästä pyörästä, niin sitä parempaan pystyn, Tuuli alleviivaa huojentuneena.

Tuuli on tunnetusti nopea oppimaan. Hän pääsi jo Le Mansissa kolmen päivän aikana mukavasti sinuiksi Kalexin kanssa.

– Pyörä toimii erittäin hyvin. Minun pitää vain parantaa ajamistani, jonka jälkeen voin ottaa seuraavan stepin. Olen niin iloinen saatuani tämän mahdollisuuden. Ja olen iloinen ollessani tässä tiimissä, se on uskomaton!, Tuuli tykittää.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Mugellon huippunopealla radalla Italiassa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Niki Tuuli teki todella tyylikkään Moto2-debyytin!

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *