Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli ei sorru selittelyihin: ”Olen todella pettynyt koko viikonvaihteeseen”
Niki Tuuli ei tuntenut oloaan kotoisaksi Sepangin radalla Malesiassa kovasta kannustuksesta huolimatta. Kuva: Petronas Sprinta Racing

Niki Tuuli ei sorru selittelyihin: ”Olen todella pettynyt koko viikonvaihteeseen”

Niki Tuulin kunniaksi on sanottava, että hän on mies, joka ei sorru turhiin selittelyihin. Tuuli puhuu asioista niiden oikeilla nimillä – vaikeimpinakin hetkinä.

Ja niitä hetkiä Tuuli eli tiiminsä Petronas Sprinta Racingin kotikisassa Malesian Sepangissa ensimmäisistä vapaista harjoituksissa lähtien hänen osaltaan harmittavan lyhyeksi jääneeseen Moto2-luokan kisaan asti.

Tuulin kohtaloksi koitui kaatuminen ja keskeytys kisan kahdeksannella kierroksella.

– Olen todella pettynyt koko viikonvaihteeseen. Minulla oli sama ongelma jokaisessa sessiossa. Minulla on vaikeaa ajaa täällä: ei mitään tuntumaa kääntää pyörää nopeissa kaarteissa, suomalaiskuski tilittää tuntojaan tiiminsä tiedotteessa.

Tuuli joutui lähtemään kisaan ruudusta 26.

– Pari ensimmäistä kierrosta olivat ok ja ohitin muutaman kuljettajan, mutta en pystynyt pitämään sen jälkeen linjojani ja ajoin koko ajan leveäksi. Kaaduin viimeisessä mutkassa: olen erittäin pahoillani tiimilleni siitä ja koko viikonvaihteesta, sanoo tällä erää toiseksi viimeisen GP:nsä malesialaistiimissä ajanut Tuuli.

Kaudesta on jäljellä enää Valencian GP, joka ajetaan kahden viikon kuluttua Ricardo Tormo-radalla.

– Toivottavasti löydän siellä paremman fiiliksen. Palaan Valenciassa takaisin taistellen, Tuuli lupaa.

Tuuli ajoi Malesiassa edelleen osittain toipilaana Australian GP:n treenien rajun tällin jäljiltä. Tuuli ei kuitenkaan selitellyt sillä, ei sanallakaan, vaisua viikonvaihdettaan Sepangin radalla. Asian nosti esiin tiimipäällikkö Johann Stigefelt.

– Se oli valtava tilanne, jonka hän koki Australiassa. Olen varma, että se vaikutti jotenkin tähän viikonvaihteeseen.

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *