Etusivu / Moto2 / MotoGP:stä maitojunalla takaisin Moto2-luokkaan – painelee nyt KTM:llä kärjessä
Suomalaistalli Ajo Motorsportin Brad Binder oli Jerezin viimeistelytestien toisen ajopäivän kolmanneksi nopein kuljettaja. Kuva: Red Bull KTM Ajo

MotoGP:stä maitojunalla takaisin Moto2-luokkaan – painelee nyt KTM:llä kärjessä

MotoGP-luokan Aprilia-tallista potkut saanut ja motokakkosiin palannut Sam Lowes vastasi Jerezin viimeistelytestien toisen ajopäivän räväkimmästä vauhdista KTM:n puikoissa. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Brad Binder puolestaan säväytti kolmannella sijalla.

Lowesin debyyttikausi kuninkuusluokassa sujui viime vuonna alusta loppuun mollivoittoisesti. Plakkariin jäi oikeastaan vain kyseenalainen kaatokuninkaan maine.

Moto2:ssa menee kuitenkin taas tutun lujaa. Britti on ollut huippuvauhdissa läpi talvitestikauden, mikä ei ole sinänsä mikään yllätys.

Yllätys sen sijaan on hänen Swiss Innovative Investors-tiimikaverinsa, espanjalaisen Icer Lecuonan raju tykitys. Lowes ja Lecuona olivat keskiviikkona ainoat kuljettajat, jotka pystyivät alittamaan 1.42 kierrosajan.

Lowes, 27, viimeisteli pohjiksi lukemat 1.41,823, joista vasta 18-vuotias Lecuona jäi 0,137 sekuntia.

Suomalaistallin eteläafrikkalaiskuljettaja Binder, 22, hiillosti Lecuonaa 51 tuhannesosan päässä. Valentino Rossi omistaman VR46-tiimin italialaisässä Francesco Bagnaia, 21, takoi täsmälleen saman ajan Binderin kanssa.

Binderin portugalilainen tiimikaveri Miguel Oliveira, 23, oli kahdeksas 0,572 Lowesista jääneenä.

Honda on yhä niskan päällä Moto3-luokassa

Moto3-luokassa kiireisin oli viime kaudella peräti yhdeksän paalupaikkaa pauhannut Gresinin espanjalainen Honda-kuljettaja Jorge Martin, 20, ajalla 1.45,945.

Red Bull KTM Ajo-tiimin Darryn Binder, 20, joutui tyytymään 26. sijaan 1,986 sekuntia Martinin takana.

Honda hallitsi viime kaudella motokolmosia ja meno vaikuttaa myös nyt varsin vahvalta. Keskiviikon kärkikymmeniköstä löytyy kahdeksan Hondaa ja kaksi KTM:ää.

Sade haittasi testien avauspäivää, mutta tänään päästiin urakoimaan kaksi sessiota kuivalla radalla. Tosin vielä aamun ensimmäisellä tunnilla rata oli märkä sateen jäljiltä.

– Fokus on pyörän keulassa ja nopeissa mutkissa. Tunnen itseni nopeaksi paikoittain tällä radalla, mutta parannettavaa yhä riittää. Minun pitää vain saada lisää kierroksia, pyörittelee Binder.

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *