Etusivu / Moto2 / MotoGP-sopimus ja voitto! – Rossin suojatilla unelmapäivä Assenissa
Kättä päälle MotoGP-luokan sopimuksen sinetiksi! Marc VDS-tiimin ökyrikas omistaja Marc van der Straten ja Franco Morbidelli ovat molemmat varsin tyytyväisiä 2+1 vuoden MotoGP-sopimukseen. Kuva: Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

MotoGP-sopimus ja voitto! – Rossin suojatilla unelmapäivä Assenissa

Valentino Rossin suojatteihin lukeutuva Franco Morbidelli vietti sunnuntaina Assenissa todellista unelmapäivää yhdessä mentorinsa kanssa. Morbidelli solmi aamupäivällä 2+1 vuoden sopimuksen MotoGP-luokkaan nykyisen Marc VDS-tiiminsä kanssa ja iltapäivällä hän vankisti voitolla motokakkosten MM-johtoaan.

Morbidellin sopimus oli odotettu Hondalla kuninkuusluokassa jatkavan belgialaistiimin kanssa. Sopimus kattaa vuodet 2018-2019 ja edelleen option kaudesta 2020.

Diili merkitsee samalla sitä, että Mika Kalliolta taannoin Moto2-luokan mestaruuden riistäneen Tito Rabatin ura Marc VDS-tiimissä, tai ainakin kuninkuusluokassa päättyy tähän kauteen. Mahdollista on myös se, että Rabat palaa Moto2-luokkaan.

Morbidelli lukeutui myös Lucio Cecchinellon johtama LCR-tiimin hankintalistalle. Cecchinello tosin osasi odottaa Morbidellin vaakakupin kääntyvän Marc VDS:n puoleen, joten Cal Crutchlow saanee ensi kaudella LCR-tiimissä rinnalleen motokakkosista niin ikään nousevan Takaaki Nagakamin. Nakagamilla on jo olemassa eräänlainen esisopimus HRC:n kanssa.

Kallion rinnalla Italtrans-tiimissä vuonna 2015 kilpaillut Morbidelli ajaa panimoteollisuudessa jättiomaisuuden huuhtoneen Marc van der Stratenin omistamassa Marc VDS:ssä nyt toista kautta.

– Ensinnäkin haluan kiittää Marc van der Stratenia ja Michael Bartholemya (tiimipäällikkö) tästä mahdollisuudesta ja minua kohtaan osoittamastaan luottamuksesta. Kiitoksen ansaitsevat edelleen myös managerini ja Rossin ”Riders Academy”. On hienoa, että jatkokuvio on jo nyt sovittu ja voin keskittyä loppuakauden täysillä Moto2-luokan mestaruuden tavoitteluun. MotoGP-luokka on iso, mutta tietenkin myös mieluinen haaste tutussa tiimissä, Morbidelli myhäilee.

Van der Straten halusi pitkän sopimuksen Morbidellin kanssa ja sen hän myös sai tässä vaiheessa vielä kohtuullisella hinnalla.

– Franco oli tiimiimme tullessaan eräänlainen kääntämätön kortti, mutta otimme riskin tiedettyämme hänen potentiaalinsa. Se oli hyvä päätös ja olen vakuuttunut siitä, että hän sopeutuu nopeasti MotoGP-luokkaan, pudottelee Van der Straten.

Ajon tiimin Oliveira
viides Hollannin TT:ssä

Morbidelli paineli tuore sopimus taskussaan Hollannin TT:n voittoon 0,158 sekunnin erolla Thomas Lüthiin. Nakagami täydensi podiumtrion jäätyään Morbidellista 0,630 sekuntia.

Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajista Miguel Oliveira oli upeassa kisassa viides ja Brad Binder 13:s.

– Mahtava kilpailu ja mahtava viikonloppu kokonaisuudessaan niin Miguelilta kuin Bradiltakin. Olemme ottaneet tässä projektissa taas askeleen eteenpäin, vahvisti tallipäällikkö Aki Ajo.

Morbidelli johtaa kahdeksan GP:n jälkeen sarjaa pistein 148. Lüthilla on koossa 136 ja Morbidellin nykyisellä tiimikaverilla Alex Marquezilla 113 pistettä. Oliveiran 94 pistettä oikeuttavat yhdeksänteen sijaan.

Kausi jatkuu jo vajaan viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Olemme pettyneitä, mutta emme anna koskaan periksi”

Tallipäällikkö Aki Ajo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-luokan kuljettajat Miguel …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *