Etusivu / Moto2 / Moto2-voitto mitätöitiin sääntöjen vastaisen moottoriöljyn vuoksi – iso vaikutus mestaruustaisteluun
Suomalaistalli Ajo Motorsportistakin takavuosilta tuttu Dominique Aegerter juhli Moto2-luokan voittoa San Marinon GP:ssä. Nyt tuo voitto on hylätty. Kuva: Kiefer Racing

Moto2-voitto mitätöitiin sääntöjen vastaisen moottoriöljyn vuoksi – iso vaikutus mestaruustaisteluun

Kansainvälinen moottoriliitto FIM on mitätöinyt Dominique Aegerterin syyskuussa San Marinon GP:ssä saavuttaman Moto2-luokan kilpailun voiton. FIM:n teettämissä testeissä niin A- kuin B-analyysienkin osalta on ilmennyt, että Kiefer Racing-tiimi oli käyttänyt Aegerterin pyörässä sääntöjen vastaista moottoriöljyä.

Aegerterin voiton hylkääminen tietää samalla mestaruustaistelun tiivistymistä entisestään. Misanon radalla ajetun San Marinon GP:n voittajaksi nostetaan sarjassa toisena oleva Thomas Lüthi.

Lüthille se merkitsee viittä lisäpistettä, eli kuin kohtalon ivasta samaa määrää, jonka turvin sveitsiläinen riisti aikoinaan Mika Kalliolta 125-kuutioisten maailmanmestaruuden.

Moto2-luokan virallista pistetilannetta ei ole vielä korjattu sunnuntaina ajetun Japanin GP:n jälkeen, mutta se on tässä vaiheessa enää vain ajan kysymys. Sarjakärki Franco Morbidellin etu Lüthiin nähden tulee näin ollen keventumaan nykyisisistä 24 pisteestä 19:ään, kun kaudesta on ajamatta enää kolme osakilpailua.

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Moto2-kuljettajista Brad Binder sijoittui Misanon kisassa viidenneksi. MM-pronssista taistelevan Miguel Oliveiran kilvanajo päättyi tuolloin keskeytykseen.

FIM ilmoitti Kiefer Racingille ja Aegerterille tapauksesta kolme viikkoa sitten ajetun Aragonin GP:n jälkeen. Kiefer Racing pyysi välittömästi B-näytteen tekemistä, mikä sekin osoittautui sääntöjen vastaiseksi Moto2:n virallisen öljyn toimittajan (Liqui Moly) tuotteeseen nähden.

FIM julkaisi kyseisen testituloksen sunnuntaina Japanin GP:n yhteydessä ja Kiefer Racing reagoi siihen välittömästi lehdistötiedotteella.

Kiefer Racing kiistää jyrkästi väärinkäytökset, mutta tyytyy FIM:n päätökseen ja luopuu valitusoikeudestaan.

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *