Etusivu / Moto2 / Mika Kallio arvioi Niki Tuulin kauden 2019 kuvioita
Mika Kallio. Kuva: Markus Berger/KTM

Mika Kallio arvioi Niki Tuulin kauden 2019 kuvioita

Malesian GP:n tapahtumia tämän tasavallan kovimmalla asiantuntemuksella C Morelle kommentoinut Mika Kallio arvioi samalla myös Niki Tuulin tilannetta kauden 2019 osalta.

Kalliolla on itsellään sopimus KTM:n MotoGP-luokan testikuljettajan töistä, mutta Moto2-luokassa kilpailevan Tuulin diili SIC Racingin Petronas Sprinta-tiimin kanssa umpeutuu tähän kauteen.

Kallio uskoo, että Tuulin ura jatkuu Moto2-luokassa, mutta sarja saattaa vaihtua.

– Sen verran Nikin taustajoukoilta olen saanut tietoa, että haku on edelleen päällä, jos paikka Moto2-luokan MM-sarjasta irtoaisi. Näyttää kuitenkin siltä, että paikka on kiven alla, Kallio paljastaa MTV:n sivuilla.

Kallio arvelee, että tämän kauden Supersport-luokan MM-sarjassa käynnistänyt Tuuli saattaisi kilpailla vuonna 2019 FIM CEV Repsol-sarjassa, jonka Moto2-luokan Euroopan mestaruus meni viimeksi sveitsiläiselle Jesko Raffinille. Raffin on ajanut kausilla 2012-2018 myös 61 MM-osakilpailua Moto2-luokassa.

– Todennäköisempi vaihtoehto ensi vuodeksi olisi Moto2:n EM-sarja, jota ajetaan Espanjassa. EM-sarja on MM-sarjan jälkeen selvä vaihtoehto, jos haluaa pysyä Moto2-luokassa. Uskoisin, että Nikin paikka tulee olemaan siellä, Kallio jatkaa MTV:llä.

Kallio pitää kuitenkin arviossaan Tuulille takaovea raollaan MotoGP-sarjaan.

– Jos EM-sarjaan lähtee ajamaan, niin siinähän täytyy tietysti kytätä mahdollisia avautuvia paikkoja MM-sarjasta, jos tulee vaikka loukkaantumisia. Täytyy olla heti valmiina laittamaan jalkaa oven väliin ja saamaan sitä kautta startteja MM-sarjassa. Loukkaantumisia on nähty tänä vuonna suhteellisen paljon ja se on siinä mielessä ihan kohtuullinen vaihtoehto, että pitää oman nimen tallipäälliköiden huulilla.

Lähde: MTV Urheilu

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Yllätys muhii: Niki Tuulin nykyinen tiimi sittenkin kahdella kuljettajalla Moto2-luokkaan kaudella 2019?

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *