Etusivu / Moto2 / Kommentti: Niki Tuulen voi heittää ”kylmään veteen”
Tässä on Niki Tuulen uusi työkalu. Kuva: SIC Racing Team

Kommentti: Niki Tuulen voi heittää ”kylmään veteen”

Niki Tuulen unelmasiirto Supersportin MM:stä suoraan ratamoottoripyöräilyn kirkkaimpiin parrasvaloihin, eli MotoGP-sarjaan ja sen Moto2-luokkaan palauttivat mieleeni ikimuistoisesti kesän vuosimallia 2006.

Toimin tuolloin Suomen Koripalloliiton ja tulevan NBA-varaus Petteri Koposen silloisen seuran Espoon Hongan tiedottajana.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann päätti nostaa kesällä 2006 vasta 18-vuotiaan Koposen kertaheitolla miesten maajoukkueeseen, mikä nuorukaisen lahjakkuudesta huolimatta aiheutti määrätyillä tahoilla parranpärinää.

Turhaan, sillä pettämättömän pelisilmän omaava Henkka Dettmann tiesi tasan tarkkaan, mitä teki. Dettmann kuiski tuolloin maajoukkueen treeneissä Kisahallin lehtereillä, että Petsku (Koponen) on urheilijana ja ihmisenä sellainen, jonka voi heittää surutta ”kylmään veteen”.

Ei, Koponen ei kaihtanut kovimpiakaan haasteita, vaan vastasi Dettmannin ohella Hongan tulisieluisen montenegrolaisluotsi Mihailo Pavicevin välillä äärimmäisen ankaraan huutoon joskus itkukin kurkussa, mutta loppu onkin ollut sitten kaikkien tuntemaa tuhkimotarinaa.

Laji on eri, Tapanilasta on pitkä matka Imatralle, mutta Koposessa ja Tuulessa on paljon sitä samaa. Tuulen voi hänetkin huoletta heittää kylmään veteen.

Molemmat suhtautuvat intohimoisesti lajeihinsa, molemmat vain parantavat otteitaan haasteiden kasvaessa, molemmat ovat huippulahjakkaita ja kummatkaan eivät kumia kumartele. Asenne ja luonteen lujuus, ne ovat tulleet jo geeneissä.

Koponen sai vuonna 2006 elämänsä tilaisuuden Suomen koripallomaajoukkueessa. Tuuli saa vuonna 2018 vastaavan saumansa SIC Racing Teamissa.

Ei ole pienintäkään epäilystäkään siitä, etteikö myös Tuuli tarraisi siihen kaikin voimin. Nikillä on sittenkin ikää vasta 22 vuotta. Onnistuessaan hänellä on edessään vielä monta vuotta MotoGP-sarjassa, jossa tunnetusti myös ”papat jaksaa heilua”.

Tuulelta ei sovi kuitenkaan odottaa vielä ihmeitä ensi viikonvaihteessa Le Mansin radalla Ranskassa ajettavassa Moto2-debyytissä. Kaikki on silloin uutta: sarja, rata, tiimi ja pyörä. Siinä on rookielle karmea määrä sisäistettävää, mutta onhan Tuuli tunnetusti myös nopea oppimaan.

Suuren yleisön on syytä valmistautua ja virittäytyä Nikin debyyttiin samalla tavalla, kuin hänen uuden tiiminsäkin: ei luoda turhia paineita ja annetaan Tuulelle työrauha.

Kyllä tästä vielä hyvää tulee.

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *